אוזני המן 20-25
250 גרם קמח לבן
50 גרם אבקת שקדים (מולבנים)
50 גרם אבקת סוכר
175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
קורט מלח
למילוי:
ממרח שוקולד אגוזים
לטופי קרמל:
100 גרם סוכר לבן
100 גרם שמנת מתוקה
רבע כפית מלח או לפי העדפה במלח מאוד מקפיץטעמים 25 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה:
במעבד מזון /במיקסר עם וו גיטרה,
מניחים קמח אבקת סוכר אבקת שקדים מלח וחמאה.
מעבדים עד לקבלת פירורים דקים כמו חול.
עוצרים ומוסיפים ביצה ממשיכים עד לקבלת גושי בצק.
מאחדים את הבצק בידיים ומחלקים ל2 חלקים.
מרדדים כל חלק בין 2 ניירות אפיה.מניחים על תבנית
ומכניסים למקרר לשעה.
אם אין אפשרות כזאת (מקום במקרר)
מקררים את הבצק שעה ומרדדים על משטח מקומח.
להכנת הטופי:
במחבת איכותית מומלץ קרמית מניחים סוכר על להבה בינונית וממתינים להמסת כל הסוכר.
חשוב! לא מערבבים בכלל את הסוכר עד שהוא לא נמס לחלוטין ומתחיל להתקרמל.
מחממים שמנת מתוקה במיקרוגל כמה שניות או בסיר לטמפרטורה נעימה לא חמה מאוד.
חשוב להכין את כל המצרכים צמוד לסיר.
ברגע שהסוכר נמס ומתחיל להתקרמל והופך לצבע חום בהיר.
מוסיפים שמנת מתוקה בהדרגה ומערבבים בזריזות בעזרתכף עץמוסיפים עוד שמנת ומערבבים (3 פעמים)
לקבלת טופי חלק מוסיפים חמאה ומלח מערבבים לקרם חלק ומכבים את האש.
להרכבה:
קורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ.
מזלפים על כל עיגול שקרצנו ממרח במרכז.
מעצבים לצורת אוזן המן הדוקה.
מכניסים את האוזני המן למקפיא לחצי שעה (חובה) כדי לשמור על צורה יפה אחרי אפיה.
מחממים תנור ל170 מעלות (מכניסים לתנור חם)
אופים 10-15 דקות או עד שהן מזהיבות גם בתחתית ומקבלות צבע יפה.
מוציאים את האוזני המן מהתנור ומצננים כמה דקות.
מעבירים את הטופי קרמל לשקית זילוף ומזלפים טופי במרכז האוזן המן.
אופציה לפזר מעט מלח מאלדון.
Comments