20-25 אוזני המן
לבצק:
250 גרם קמח לבן
50 גרם אבקת שקדים (מולבנים)
50 גרם אבקת סוכר
175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
קורט מלח
למילוי שקדים:
200 גרם אבקת שקדים מולבנים (שקדים טחונים)
200 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
כפית מחית וניל (לא חובה)
שקדים מצופים שוקולד לבן (נמכר בחניות ממתקים במשקל) לא חובה
ביצה להברשה
100 גרם שקדים פרוסים לקישוט
אבקת סוכר לפיזור
אופן ההכנה:
במעבד מזון /במיקסר עם וו גיטרה,
מניחים קמח אבקת סוכר אבקת שקדים מלח וחמאה.
מעבדים עד לקבלת פירורים דקים כמו חול.
עוצרים ומוסיפים ביצה ממשיכים עד לקבלת גושי בצק.
מאחדים את הבצק בידיים ועוטפים בניילון נצמד ומעבירים את הבצק למקרר לשעתיים (אפשר גם לילה)
בנתיים מכינים מלית שקדים :
מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה.
לוקחים פיסת מלית שקדים מניחים בתוכה שקד מצופה עוטפים לכדור קטנטן,
ומקררים עד העיצוב.
כשהבצק קר מחלקים ל2 חלקים. ומרדדים על משטח מקומח כל חלק לעלה דק.
קורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ.
מניחים על כל עיגול שקרצנו כדור שקדים.
מעצבים לצורת אוזן המן הדוקה.
מכניסים למקפיא לחצי שעה.
מחממים תנור ל170 מעלות (מכניסים לתנור חם)
מברישים במעט ביצה טרופה מפזרים פרוסות שקדים,
אופים 10-15 דקות או עד שהן מזהיבות גם בתחתית ומקבלות צבע יפה.
מצננים ומפדרים אבקת סוכר
תגובות