top of page
חיפוש
חסי סגל

בוריקטס גבינות ומטבל פסטו

עודכן: 15 בינו׳ 2023



לבצק:

420 קמח (3 כוסות)

100 חמאה קרה חתוכה לקוביות

120 מ״ל שמן זית (חצי כוס)

2 כפות חומץ

150 גרם יוגורט תנובה

חצי כפית מלח


לגבינות:

קופסא גבינה בולגרית 16-24% פיראוס

1 קופסא גבינת שמנת נפוליון (225 גרם)

חצי חבילה 150 גרם טריו מיקס 3 פתיתים תנובה

1 ביצה


לרוטב פסטו:(לא חובה)

צרור עלים שטופים (בזיליקום/פטרוזיליה/כוסברה)

2 שיני שום

חופן שקדים/אגוזים

פלפל שחור/צילי

מלח

גרידת לימון (מלימון אחד)

שמן זית


ביצה להברשה

שומשום לקישוט



אופן ההכנה:

בקערת מעבד מזון (מיקסר/אפשר גם ידנית)מניחים חמאה קמח שמן יוגורט מלח חומץ מערבלים לפירורים בפולסים קצרים לבצק אחיד.

מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים

עוטפים כל חלק בניילון נצמד ושומרים שעה בקירור.

בנתיים מכינים מלית גבינות:

בקערה מפוררים גבינת פטה גבינת שמנת ביצה ותערובת מיקס גבינות.

ושומרים במקרר עד ההרכבה.

מכינים פסטו:

בקערת המעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הרוטב מלבד השמן זית ומזלפים תוך כדי זמן זית לממרח נוזלי.

טועמים ומתקנים תיבול.


הרכבה:


מוצאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח

לעובי דק קורצים עיגולים בקוטר 5-7 ס״מ

מניחים במרכז כפית מלית (לא יותר מידי שלא יתפוצץ)

סוגרים לצורת ירח.

ודוקרים במזלג בקצוות.



מסיימים להרכיב את כולם ושומרים במקפיא 30 דקות.

בנתיים מחממים תנור 180 מעלות

מוצאים מהמקפיא מורחים ביצה מפזרים שומשום ואופים במשך 15-20 דקות או עד שזהוב גם בתחתית.

טובלים ברוטב פסטו לחוויה מושלמת.

*** שימו לב אין צורך לאפות הכל אפשר להקפיא עד שבועים ולאפות כשמתחשק.



פוסט בשיתוף תנובה

1,885 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page