לבצק:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר לבן (רבע כוס)
1 חלמון
30 מ״ל שמנת מתוקה או חלב (2 כפות)
חצי כפית אבקת אפיה
210 גרם קמח לבן(כוס וחצי קמח)
20 גרם קקאו איכותי
קורט מלח
למילוי:
1 חבילת שוקולד בלונדי קרמל ומלח או איזה טעם שאוהבים
6-7 כפות ממרח שוקולד אגוזים (נוטלה)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות
בקערת מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון.
מעבדים חמאה סוכר קמח קקאו מלח ואבקת אפיה ומעבדים בקצרה לאיחוד הבצק מוסיפים חלמון ושמנת מתוקה.
אם הבצק יבש מוסיפים עוד 1-2 כפות שמנת מתוקה.
מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק על נייר אפיה למלבן דק יחסית.
הבצק סופר נוח לעבודה ואין צורך לקמח.
מזלפים על חלק אחד ממרח במרכז מניחים את חפיסת השוקולד בזהירות מניחים את החלק השני.
מהדקים בצדדים.
חותכים את הצדדים בעזרת סכין או גלגלת פיצה.
מקפיאים 20 דקות.
אופים 15-17 דקות
ממתינים כמה דקות ופורסים לפרוסות.
משאריות הבצק אפשר להכין מגולגלות עם ממרח שאוהבים או לרדד ולקרוץ עוגיות.
Комментарии