העוגיות המושלמות לצד כוס קפה או תה יבשות ופריכות, עם שקדים, ופיסטוק קלות מאוד להכנה (ההכנה יותר קלה מזמן התנור שלוקח זמן וסבלנות את העוגיה אופים פעמיים).
טבלתי בשוקולד (כזאת אני תמיד חייבת להגזים) אפשר גם לוותר על השוקולד.
שנתחיל!?
לביסקוטי:
2 ביצים L
200 גרם סוכר לבן
1/4 כפית מלח
כפית תמצית/מחית וניל
2 כפות שמן קנולה
280 גרם קמח לבן (2 כוסות)
140 גרם פיסטוק טבעי שלם (1 כוס)
70 גרם שקדים טבעיים שלמים (חצי כוס )
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר 60%-70%
כף שמן קנולה
30 גרם פיסטוקים קצוצים דק
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל170 מעלות.
בקערה גדולה טורפים (מטרפה ידנית)
סוכר ביצים שמן וניל ומלח לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח ואגוזים ושקדים.
מעבדים בידיים לבצק אחיד.
מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים.
ומגלגלים כל חלק על משטח מקומח. למעין כיכר לחם קטנה.
מניחים על גבי נייר אפיה .
ואופים 25 דקות (אפיה ראשונה ) ומצננים לחלוטין
מחממים תנור ל165 מעלות.
פורסים בעזרת סכין לחם (משוננת)
אופים בתנור שחומם מראש 165 מעלות עוד 10-15 דקות עד שהעוגיות זהובות (גם תלוי בעובי הפרוסה.
מצננים מעט וטובלים בשוקולד המומס. מפזרים פיסטוקים.
טיפים:
ניתן לשחק עם סוגי האגוזים.
אפשר להחליף קמח לבו בכוסמין.
コメント