חיפוש
  • חסי סגל

חיתוכיות תפוחים ופירורים



לבצק:

כוס וחצי קמח לבן (210 גרם)

רבע כוס סוכר (50 גרם)

125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

1-2כפות חלב קר

תוספת לפירורים (לא חובה)

50 גרם שקדים טבעיים קצוצים דק

למלית:

צנצנת ריבת תפוחי עץ


מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית.20*20

אופן ההכנה:

בצק: במעבד מזון מניחים יחד קמח, סוכר, חמאה, מלח ווניל ומעבדים לתערובת פירורית.

וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים פירורי דקים.

מוציאים חצי כמות לפירורים ואת היתר ממשיכים לעבד לאיחוד.

משטחים (או מרדדים) את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומהדקים לשכבה אחידה.

מורחים מעל את הריבה.



מפזרים את הפירורים שנותרו מעל בשכבה אחידה

אופים במשך כ-25-35 דקות או עד שהפירורים מזהיבים והבצק אפוי גם בתחתית.

מצננים לחלוטין וחותכים לקוביות.

מפדרים באבקת סוכר

טיפ:

לעוגה פרווה מחליפים את החמאה בתחליף חמאה

ניתן להחליף את ריבת התפוחים בכל ריבה אחרת שאוהבים.

פטל/תותים/משמש


1083 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול