חיפוש
  • חסי סגל

חלת חלב ודבש (פרווה)

בראש השנה אצלנו נוהגים לאכול חלות עגולות

ואתם בטח שואלים למה?!

הסיבה היא סגולה לשנה עגולה (סגירת מעגל)

כל שנה מחדש אני מכינה צורה חדשה ומעניינת.

השנה החלטתי לא רק לשנות צורה גם הטעם הוספתי

לבצק חלב שקדים במקום מים שהעניק תחושה חלבית ועשירה לבצק והשתלב נהדר עם הדבש שמעניק מתיקות עדינה.


תבנית בבקה משומנת

לבצק:


500 גרם קמח לבן מנופה

10 גרם שמרים יבשים

250 מ״ל חלב שקדים בטמפרטורת חדר

60 מ״ל שמן

40 גרם דבש

40 גרם סוכר

חצי כף מלח

1 ביצה


לציפוי: ביצה טרופה

שקדים מולבנים פרוסים

דבש לזיגוג לאחר האפיה


אופן ההכנה:


בקערת מיקסר עם וו לישה .

מניחים קמח שמרים סוכר שמן דבש.

מתחילים לערבל ומוסיפים חלב שקדים וביצה

אחרי כמה דקות לישה במהירות נמוכה-בינונית

מוסיפים מלח בודקים שהבצק רך ונעים ונפרד מדפנות הקערה

אם הבצק מעט יבש מוסיפים כף שתיים של מים.

הוספת נוזל תלויה במזג אוויר ובסוגי קמח.

לשים במיקסר עוד כ7 דקות .

מוציאים את הבצק מהקערה ומשמנים את הבצק.

מכסים במגבת את הקערה ומתפיחים שעה.




לאחר שעה שהבצק תפח מחלקים את הבצק לכדורים

ששוקלים 30 גרם (לא חובה לשקול) כדורים קטנים יחסית

מכדררים ומניחים בתבנית משומנת היטב.אחד על השני עם מעט מרווחים מכסים את התבנית במגבת נקיה .

ומתפיחים לשעה נוספת.

בנתיים מחממים תנור ל185 מעלות

ומברישים בעדינות את החלה מלמעלה.

מפזרים שקדים פרוסים ואופים ל25-30 דקות עד הזהבה יפה

משחררים מהתבנית ואופים לעוד כמה דקות.

החלה במיטבה כשהיא טריה אפשר להקפיא ללא הדבש עטפה היטב

מפשירים ומחוממים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות


431 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

בואנטי