בימי קיץ חמים שלא ממש מתחשק לי להפעיל תנור אני מכינה טארט גבינה ושוקולד לבן בסיס אוראו משגע
שמספיק פרוסה אחת ממנו ולעוף השילוב של הגבינה שוקולד לבן הקרה ומעט מליחות של העוגיות אוראו משתלבים נפלא יחד.
לקלתית :
32 עוגיות אוראו שלמות (כולל הקרם) טחונות דק
140 גרם חמאה מומסת
לקרם גבינה שוקולד לבן:
100 גרם שוקולד לבן חתוך גס
85 מ"ל שמנת מתוקה (1/3 כוס)
1 גבינת שמנת נפוליון
1 גבינה לבנה (250 גרם)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
2 מכלי שמנת מתוקה קרה (500 גרם)
1 חבילת אינסטנט פודינג (80 גרם)
לציפוי
125 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
מתחילים בהכנת הציפוי:
ממיסים יחד שוקולד מריר ושמנת מתוקה במיקרוגל בפולסים לקרם חלק ומבריק
אופציה 1: יוצקים לתוך תבנית ספירלה של סיליקומרט (מספיק ל2 תבניות)
ומקפיאים לילה ומלחצים מהתבנית
אופציה 2: שומרים את הקרם כמה שעות בטמפרטורת חדר
ושהעוגה קפואה מזלפים מעל העוגה
אופציה 3 : שהעוגה קפואה מוזגים את הקרם שוקולד מיד בסיום הכנתו ומקפיאים שוב להתייצבות
להכנת הקלתית:
במעבד מזון טוחנים דק עוגיות אוראו מוסיפים חמאה מומסת
לקבלת מרקם חולי ומעט רטוב.
משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומהדקים בתחתית התבנית ובדפנות היטב בעזרת גב של כף
מקפיאים עד סיום הכנת הקרם גבינה
לקרם:
ממיסים שוקולד לבן ו85 מ"ל שמנת מתוקה במיקרוגל
עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים
בקערה גדולה טורפים 2 סוגי גבינות אינסטנט פודינג וקרם שוקולד לבן המומס
בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה
ומקפלים לתערובת הגבינה בעדינות לקבלת קרם חלק ואוורירי
יוצקים את התערובת על הקלתית הקפואה מיישרים ומקפיאים שעה
מניחים את הספירלה או מזלפים. ומקשטים במיני עוגיות אוראו
**** העוגה נשמרת במקרר יומיים במקפיא אפשר שבוע מפשירים לפני.
Comments