חיפוש
  • חסי סגל

טארט תפוחים ומסקרפונה מודרני

עודכן ב: 30 ספט 2020

אז כמו שמיתר ואני הבטחנו לכם, הטארט תפוחים הזה הוא התוצאה של יום האפיה המשותף שלנו.

את מיתר המהממת הכרתי ממש כאן ברשת

https://instagram.com/homsky_patisserie?igshid=m2zib43hxgzc

אחרי שהכנתי את המגולגלות המפורסמות שלה. והרגשתי מיידית בחיבור קודם כל לפיד המושלם שלה (אתם חייבים לעקוב) ולדיוק החסר פשרות שלה. ואז סוף סוף גם נפגשנו והבנתי שמדובר באישיות קסומה. באנו שתינו עם ראש פתוח .והתחלנו להכין מתוקים לכבוד ראש השנה .

לא לפני שמיתר פינקה אותי בלחמניות חלב ודבש המושלמות שלה מהבלוג שלה.(וגם את המתכון המשותף שלנו תמצאו גם אצלה)

התחלנו קודם הטארט התפוחים והטיפה יותר מורכב שעשוי מבצק פריך קרם שקדים ותפוחים מקורמלים אחרי אפיה זילפנו קרם מסקרפונה הוספנו קראנצ'ים של פרלינה ושקדים מושלמים.

ואין מה להוסיף כי נולד לנו קינוח מושלם שאתם פשוט חייבים לנסות .

בהמשך יעלה עוד מתכון לעוגיות מדהימות לראש השנה תעקבו 😍




תבנית סיליקון/ רינג 6 שקעים בקוטר 10 ס"מ

לתחתית בצק פריך:

150 גרם קמח

50 גרם אבקת סוכר

40 גרם אבקת שקדים

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה L

חצי כפית מחית וניל

קורט מלח

לקרם שקדים:

150 גרם חמאה רכה

100 גרם סוכר חום דמררה

ביצה

175 גרם אבקת שקדים

1 כפית וניל

20 גרם קורנפלור

קורט מלח

50 גרם שמנת חמוצה


לתפוחים מקורמלים:

2 תפוחים גרני סמיט חתוכים

20 גרם סוכר לבן

20 גרם דבש

20 גרם חמאה

רבע כפית קינמון


לקראנץ' שקדים מקורמל :

60 גרם שוקולד גולד (בלונדי קרמל מלוח)

30 גרם מחית פרלינה

30 גרם פייטה /קורנפלקס גרוס

30 גרם גפרורי שקדים קלויים

קורט מלח


לקרם מסקרפונה :

250 גרם שמנת מתוקה קרה

125 גרם קרם מסקרפונה בטמפרטורת חדר

2 כפות אבקת סוכר


אופן ההכנה:

לבצק פריך:

בקערת מעבד מזון מניחים את כל החומרים מלבד הביצה.

ומערבבים בפולסים קצרים עד,שמתקבלת תערובת פירורים מוסיפים ביצה.

וממשיכים לערבל בפולסים עד שמתקבל בצק אחיד ולא דביק. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעובי 1/2 ס"מ

וקורצים ועיגולים בקוטר הרינג שיש לכם (אנחנו השתמשנו ב10 ס"מ) ומשפיעים עד סיום הכנת הקרם שקדים.

מערבלים במיקסר בוו גיטרה חמאה סוכר מלח. לתערובת קרמית. מנקים את דפנות הקערה ומוסיפים ביצים .מערבלים שוב ומוסיפים אבקת שקדים קורנפלור ורום. ומערבלים לתערובת אחידה. מעבירים לשקול זילוף. מזלפים עד 3/4 גובה.

מכינים את התפוחים

מניחים סוכר בסיר קטן עד לקבלת קרמל בהיר מוסיפים תפוחים דבש קינמון וחמאה ומקפיצים. למשך 5 דקות. מסננים מנוזלים ומצננים.

מטבעים בכל טארט כמה יחידות של קוביות תפוחים

אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות

ואופים 15-20 דקות רצוי לבדוק שהתחתית הבצק אפויה.

מצננים לחלוטין לפני הקישוט.

להכנת הקראנץ':

קולים שקדים בתנור בחום של 170 מעלות 5 דקות

ממיסים שוקולד מקורמל במיקרוגל מוסיפים מחית פרלינה.פייטה.מלח ושקדים קלויים מערבבים לתערובת אחידה .

על נייר אפיה מניחים בעזרת כפית טלוליות בצורה חופשית. שומרים במקרר עד ההרכבה.

להכנת הקרם מסקרפונה:

מקציפים שמנת מתוקה וקרם מסקרפונה ואבקת סוכר לקצפת יציבה.

להרכבה:

משחררים את הטארט מהרינג/סיליקון

מזלפים טיפות קרם מסקרפונה (ובעזרת כפית פאריזיאן חמה יוצרים שקע)

מקשטים בפרוסות שקדים

ובקראנץ ומפדרים אבקת סוכר.

מקשטים בשקרים פרוסים


1142 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול