חיפוש
  • חסי סגל

עוגת קינוח טרמיסו

עודכן: 26 במאי



טרמיסו קינוח איטלקי חלומי ומסורתי במקור משתמשים בביצים וביין.

אני הכנתי גרסה שלי טעימה לא פחות ונטולת ביצים.

בשדרוג קרם שוקולד לבן וקפה.

זה לא עוגה של כל יום. היא לחלוטין עוגה חגיגית וטעימה בטירוף,והכי סוגר את פינת הקינוח לארוחת חג שבועות.



טרמיסו

לשכבת קרם קפה שוקולד לבן:

250 גרם גבינת שמנת 15%\30% שומן

120 גרם שוקולד לבן קצוץ

כף גדושה נס קפה מגורען

250 גרם שמנת מתוקה להקצפה 38% קרה מאוד

2 כפות אבקת סוכר

2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל


לשכבת הקרם מסקרפונה:

250 גרם גבינה מסקרפונה (מיכל 1) בטמפרטורת חדר

250 מ״ל שמנת מתוקה קרה מאוד.

50 גרם אבקת סוכר (5 כפות)

חבילת ביסקוטים


לסירופ קפה:

60 מ״ל קפה (2 מנות אספרסו מהמכונה)

או 60 מ״ל מים חמים+כף קפה מגורען)

כף ליקר קפה (לא חובה)





 

מכינים את קרם הגבינה קפה:

מניחים בקערה שוקולד לבן קצוץ וקפה ושמנת מתוקה (60 גרם)

מחממים במיקרוגל להמסה ולתערובת אחידה מוסיפים גבינת שמנת וטורפים לתערובת אחידה.

בקערת מיקסר עם בלון הקצפה (או לחילופין עם מיקסר ידני) מקציפים שמנת מתוקה  (190 גרם)

מוסיפים אבקת סוכר ואבקת אינסטנט פודינג וניל, מקציפים לקצפת יציבה מאוד, ומקפלים לתוך תערובת שוקולד הלבן קפה


מכינים קרם מסקרפונה:

מקציפים גבינת מסקרפונה לקרם יציב מוסיפים שמנת מתוקה אבקת סוכר לקצפת יציבה ושומרים במקרר.

להרכבה:

מרפדים תבנית ומניחים בתחתית את קרם הגבינה קפה שוקולד לבן. טובלים ביסקוטים (אם הביסקוטים לא נכנסים לתבנית חותכים מעט בצדדים)

בסירופ הקפה כמה שניות בודדות ומסדרים בשורה מעל הקרם.





מקפיאים 10 דקות.

מוציאים מהמקפיא ומורחים את קרם המסקרפונה מעל הביסקוטים לשכבה נוספת.

טובלים ביסקוטים בסירופ הקפה ומסדרים בשורות צפופות.

מקפיאים שעה להתייצבות.



מפדרים אבקת קקאו ומגישים קר.





3,369 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול