חיפוש
  • חסי סגל

מארז משלוח מנות מפנק

עודכן ב: פבר 21

פורים כבר איתנו.

כבר כמה שנים שמשלוחי מנות מעסיקים אותי לא מעט,

כל שנה שוברת את הראש מה להכין לפעמים מגזימה ברעיונות לפעמים הולכת על מינמאלי טעים וכיפי.

תציצו יש הייליטס באינסטגרם עם שלל רעיונות,

השנה החלטתי לשתף אתכם בתהליך הבחירה למשלוח מנות מעוצב ומפנק,

לצורך הפרויקט גייסתי צלמת מוכשרת שושי סירקיס בעלת אתר רחוב האמן (תציצו ותבינו) ויחד הפקנו מארזי משלוחי מנות מפנקים,

בשיתוף הרמוני חנות ירושלמית ותיקה לעיצוב הבית,

המחשבה הראשונה היתה מה אנחנו היינו שמחות לקבל במשלוח מנות וכך זה התגלגל..

שילבנו פרחים נרות סבונים מאפים שתיה.

חזרנו לימים בהם הכל נארז בסלסלה (על הצלופן ויתרנו)

הכנו 3 מארזים מדהימים (חלקם יעלו בימים הקרובים)

המארז הצהוב כולל בתוכו עוגיות מושלמות.

ומתכון הכי שימושי אצלי בבית עוגיות שמתחפשת ל6 טעמים מושלמים (בטעמים שאין אחד שלא יתחבר מגדול ועד קטן)



עוגיות 6 הטעמים (לכל המשפחה)

בסיס העוגיות:(14 עוגיות גדולות)

200 גרם חמאה מומסת

200 גרם סוכר (1 כוס)

100 גרם סוכר חום דביק (חצי כוס)

רבע כפית מלח

1 ביצה

280 גרם קמח (2 כוסות)

1 כפית סודה לשתיה

תוספות:(2 כפיות גדושת לכל עוגיה)

פיסטוקים קצוצים + שוקולד לבן קצוץ

אגוזי לוז קצוצים קלויים + שוקולד מריר/חלב קצוץ

פקאנים טבעיים קלויים+ שוקולד בלונדי קצוץ

שברי בייגלה +חמאת בוטנים+שוקולד קצוץ

מיני עוגיות אוראו+ ממרח שוקולד(נוטלה,פסק זמן)

עדשים+ שוקולד צ’יפס



אופן ההכנה:

ממיסים חמאה בקערה בינונית מוסיפים 2 סוגי סוכר, וטורפים במטרפה ידנית (לא חשמלית)

לתערובת אחידה מוסיפים מלח וביצה וטורפים בזריזות לתערובת תפוחה ואחידה,

מערבבבים קמח וסודה לשתיה ומוסיפים לתערובת מערבבים בקצרה לבצק אחיד,

מכסים ושומרים במקרר מכוסה בניילון נצמד שעתיים(מומלץ לשמור 24 שעות במקרר)

ניתן לשמור במקרר עד יומיים הבצק משתבח בקירור.

מכינים תוספות אהובות (המלצה 2 כפיות לכל עוגיה)

אני אוהבת לפזר תוספות מעל העוגיה לפני האפיה מתקבל מראה יפהפה.



מכינים בקערות קטנות תוספות אהובות.

במידה ובחרתם תוספת אחת היחס הוא לכל הבצק

100 גרם אגוזים (לא חובה)

200 גרם שוקולד

מכניסים עוגיות קרות (מומלץ להקפיא 10 דקות לפני אפיה) לתנור שחומם מראש ל190 מעלות.

אופים במרווחים העוגיות משטטחות,

את העוגיות הלא אפויות שומרים במקרר עד האפיה.

אופים במשך 10 דקות בלבד.

העוגיות נראות לא אפויות במרכז אך מתייצבות בקירור,

ניתן להקפיא עוגיות לא אפויות במקפיא (בקופסא אטומה) ולאפות בתנור חם כשמתחשק,

עוד טיפים שלבי הכנה מחכים לכם באינסטוש🤍


צילום: שושי סירקיס

מתכונים והכנה:חסי סגל

אביזרים:הרמוני

הפקה:חסי סגל,שושי סירקיס




3190 צפיות2 תגובות