לפירורים:
50 גרם סוכר
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
50 גרם קמח
50 גרם שקדים טחונים מולבנים או קמח לבן
למילוי תות/פטל
100 גרם ריבת תות/פטל איכותית
כף מיץ לימון טרי
100 גרם פטל/תות קפוא
לגלידת גבינה:
250 גרם גבינה מסקרפונה
250 גרם קצפת קרה 38%
250 חלב מרוכז
כפית מחית או תמצית וניל איכותית
לציפוי:
200 גרם שוקולד לבן
60 גרם חמאת קקאו
אופציה לקישוט: שבבי פטל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות.
לפירורים מערבבים את כל החומרים ידנית בקערה לפירורים דקים.
מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
אופים 10-12 דקות עד הזהבה.
מצננים ושומרים עד ההרכבה.
טוחנים פירות עם ריבה ומיץ לימון לרוטב חלק מעבירים לשקית זילוף (אפשר עם כפית)
מקציפים מסקרפונה וניל שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומוסיפים חלב מרוכז מערבבים לאיחוד.
מעבירים לשקית זילוף.
להרכבה:
משטחים בתבנית הארטיקים את הפירורים ומשטחים מעט לשכבה דקיקה.
מזלפים קרם ומסיימים בשיוש נדיב של מלית פרי.
מקפיאים 4-5 שעות או עד שקפוא.
מכינים את הציפוי:
ממיסים חמאת קקאו (לוקח 2-3 דקות במיקרוגל)
ממיסים שוקולד לבן בפולסים קצרים
מערבבים יחד ומעבירים לכוס צרה.
טובלים ארטיקים קפואים.
*** כמות הגלידה יוצא 24 מיני מגנומים.
ניתן להכין גם כגלידה משפחתית ב2 תבניות אינגליש קייק.
או להכין חצי כמות.
אחרי הטבילה בשוקולד איפה מניחים שישאר חלק ?
הי נראה מטורף!
אפשר להחליף הגבינת שמנת במקום מסקרפונה באותה כמות?