המקלות האלה נולדו בעקבות רצון לטבול עוגיה בתוך קפה חם או חלב קר.
והעוגיות לא התאימו לצורת הכוס אז חייבים להמציא אותם. ושלא נדבר על כמה קל לא לגלגל עוגיות.
ורק לשטח בתבנית ולאפות.
אז קבלו את העוגיות הבאות שלכם.
שימו לב שיש אופציה להשתמש בסוכר חום כהה או בהיר.
בשימוש בסוכר חום בהיר העוגיות יותר פריכות.
בסוכר חום כהה יותר פאדג׳יות.
ניסיתי את שתיהם ואהבתי את שתי התוצאות.
אם רוצים אקסטרה פריכות בעוגיות.
אופים עוד 5 דקות.
למתכון:
תבנית מלבנית בקוטר 20*30
200 גרם חמאה רכה מאוד
100 גרם סוכר לבן
200 גרם סוכר חום כהה/ דמררה
2 ביצים Lבטמפרטורת חדר
300 גרם קמח לבן
1 כפית סודה לשתיה
חצי כפית אבקת אפיה
1 כפית מלח דק (לא לוותר)
200 גרם שוקולד ציפס איכותי / שוקולד מריר קצוץ גס
לציפוי:
150 גרם שוקולד חלב מומס
1 וחצי כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה 2 סוגי סוכר במהירות בינונית.
עד לקבלת קרם אוורירי. מוסיפים ביצים ומקציפים למרקם חלק. מנקים את דפנות הקערה ומוסיפים
קמח מלח אבקת אפיה ואבקת סודה לשתיה. מערבלים כמה שניות לאיחוד בלבד. מוסיפים את השוקולד הקצוץ.
מערבבים עד הטמעה.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת .
משטחים אחיד בעזרת פלטה.
מקררים לחצי שעה-שעה.
מחממים תנור ל175 מעלות .
מכניסים לתנור חם.
ואופים בין 20-25 דקות תלוי בעוצמת התנור.
העוגה מוכנה שהיא זהובה ועדיין מרגישה מעט רכה במרכז (היא מתייצבת בהמשך)
מצננים לחלוטין.
מחלצים מהתבנית בזהירות.
ופורסים לאצבעות .
ממיסים שוקולד חלב ומוסיפים שמן מערבבים.
מעבירים לכוס צרה.
וטובלים מחצית מכל עוגיה.
לעוד עדכונים שאלות ותשובות זמינות:
תכתבו לי באינסטגרם:
Comments