חיפוש
  • חסי סגל

עוגיות גרנולה טופי קרמל ושוקולד




לעוגיות: תבניות מאפינס

2 כוסות שיבולת שועל שלמה

1 כוס פרוסות שקדים או אגוזים מכל סוג שאוהבים

1/2 כוס פקאן טבעי

1/4  כוס שמן קוקוס או שמן רגיל

1/2 כוס מייפל טבעי או דבש

קורט מלח

לטופי קרמל טבעי:

90 גרם מייפל טבעי/סילאן (1/4 כוס)

90 גרם סילאן טבעי (1/4 כוס)

125 גרם ממרח שקדים טבעי או טחינה או ממרח אגוזים טבעי אחר (1/2 כוס)

לציפוי שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר מומס +כפית שמן




אופן ההכנה:



במחבת מניחים ממרח שקדים מייפל וסילאן על להבה בינונית נמוכה מערבבים בעזרת כף עץ.

2-3 דקות ולא יותר מערבבים לאיחוד וחימום קצר בלבד.

מתקבל רוטב טופי.

מעבירים לכלי נקי מכסים ומצננים חצי שעה במקרר.

לעוגיות:

מחממים תנור ל170 מעלות.

טוחנים את כל מרכיבי העוגיות בפולסים קצרים לתערובת פירורית ולא טחונה דק.



משטחים בתחתית תבנית מאפינס משומנת.

אופים 10-15 דקות או עד הזהבה.

מחלצים בזהירות מהתבניות ומצננים.




מזלפים מעל העוגיות טופי, מקפיאים 10 דקות וטובלים בשוקולד מומס.



1,441 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול