עוגיות ממכרות במיוחד לחובבי השילוש הקדוש קינמון חמאה ופקאן. ממליצה לכם להחביא את הצנצנת כי הן מתחסלות.

לעוגיות:
280 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים
30 גרם אבקת סוכר
30 גרם קורנפלור
קורט מלח
200 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
100 גרם גבינת שמנת נפוליון (או אחר) 27%
1 ביצה
למילוי:
150 גרם סוכר לבן
כפית קינמון (אפשר להפחית לפי הטעם)
100 גרם פקאנים טבעיים וקלויים קצוצים דק
50-60 גרם חמאה רכה מאוד למריחה על הבצק
אופן ההכנה:
בקערת מעבד המזון.
מנחים את כל החומרים מלבד הגבינת שמנת והביצה.
מערבלים בפולסים קצרים לקבלת פירורים דקים.
מוסיפים ביצה וגבינת שמנת.
מערבלים בפולסים קצרים בלבד לאיחוד.
הבצק דביק (לא להיבהל הוא מסתדר בקירור)
מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים.
עוטפים כל חלק בנפרד בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים (אפשר גם ליומיים)
מחממים תנור ל175 מעלות.
אחרי קירור מוציאים בצק אחד מקירור.
מקמחים מעט משטח עם נייר אפיה (יותר קל)
מרדדים דק.
מורחים חמאה רכה ומפזרים סוכר וקינמון בשכבה אחידה. מפזרים פקאנים קצוצים.
מגלגלים לרולדה הדוקה.
אפשר לפרוס מיד ולאפות בתנור שחומם מראש ל175
או להקפיא חצי שעה (אם הקפאתם יותר יהיה יותר קשה לפרוס. תמתינו כמה דקות להפשרה)
לתוצאה חלקה יותר.
פורסים לפרוסות דקות.
מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה.
ואופים 10-12 דקות .
או עד שהעוגיות אפויות וזהובות.

היי. נראה מעולה ורוצה מאוד להכין אבל אין לי גבינת שמנת נפוליון או כל גבינה שמנה אחרת. יש אפשרות להחליף במשהו אחר?