סרטון הכנת העוגיות לחצו כאן בלינק המצורף
מצרכים:
• 100 גרם חמאה חומה (להכנה ראו בהמשך)
• 100 גרם סוכר (חצי כוס)
• 60 גרם סוכר חום כהה (רבע כוס)
• חצי כפית מחית וניל או תמצית וניל
• חצי כפית מלח
• ביצה L בטמפרטורת חדר
• 140 גרם קמח (כוס)
• 40 גרם קורנפלור (4 כפות)
• חצי כפית אבקת אפייה
• חצי כפית סודה לשתייה
• 100 גרם פקאן טבעי קצוץ
• 100 גרם שוקולד בלונדי קצוץ
• 100 גרם שוקולד צ’יפס (או שוקולד מריר קצוץ)
• ריבת חלב למילוי
הוראות הכנה
1. הכנת חמאה חומה: ממיסים חמאה במחבת או סיר קטן על אש בינונית. מערבבים עד שמופיעות בועות קטנות והחמאה מקבלת צבע זהוב עם גושים קטנים מקורמלים. מכבים את האש ונותנים לחמאה להצטנן.
2. תערובת קמחים: מערבבים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, מלח וסודה לשתייה בקערה נפרדת עד שהתערובת אוורירית וללא גושים.
3. הכנת הבצק: בקערה טורפים את שני סוגי הסוכר עם החמאה המומסת. מוסיפים וניל וביצה, וממשיכים לטרוף עד שהתערובת בהירה ואחידה.
4. מוסיפים את תערובת הקמחים ומאחדים עם מרית עד לקבלת בצק רך ואחיד.
5. מוסיפים פקאן, שוקולד בלונדי ושוקולד צ’יפס ומערבבים בעדינות.
6. עיצוב ואפייה: יוצרים עוגיות בגודל 50 גרם או בעזרת כף גלידה קפיצית. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, במשך כ-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
מניחים ריבת חלב בשקית זילוף ומיד שהעוגיות יוצאות מהתנור מזלפים כשהן חמות במרכז ריבת חלב.
טיפ נוסף:
ניתן להקפיא את העוגיות לפני האפייה, ולאפות אותן ישירות מהמקפיא כשהתנור חם.
Yorumlar