לבצק העוגיות:
100 גרם חמאה רכה
50 גרם סוכר לבן
80 גרם סוכר חום כהה
רבע כפית מלח
1ביצה
170 גרם קמח לבן
חצי כפית סודה לשתייה (חשוב להקפיד על כפית מדידה)
100 גרם שוקולד צ’יפס מריר איכותי
50 גרם שוקולד צ’יפס חלב איכותי
אפשר גם מטבעות או שוקולד קצוץ.
למילוי:
ממרח נוצלה/נוטלה/קינדר/לוטוס/חלבה
איזה ממרח שאוהבים אפשר גם למלא כל אחד בממרח אחר שאוהבים.
אופן ההכנה:
מכינים את בצק העוגיות:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה רכה 2 סוגי סוכר ומלח לתערובת אוורירית במשך 2-3 דקות בין לבין מנקיםאת דפנות הקערה. ומוסיפים ביצה וממשיכים לערבל לקבלת תערובת תפוחה.
מוסיפים קמח וסודה לשתיה מערבבים בקצרה ממש לאיחוד ומוסיפים שוקולד ומערבלים (ערבוב יתר פוגם במרקם העוגיה)
מכסים ומקררים שעה (אפשר 24 שעות הבצק רק משתבח)
משמנים היטב תבנית מאפינס בחמאה.
מניחים כדורי בצק בגודל 3 ס׳״מ ומשטחים בכל השקעים
מניחים כפית ממרח ומקפיאים כמה דקות (הממרח מתקשה)
מניחים עוד בצק עוגיות לסגור מעל הממרח הקפוא.
אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות ל12 דקות.
אני טופי בטורבו (אולי זה יותר מהיר)
תבדקו את התנור שלכם אולי צריך מעט יותר זמן.
מחלצים בעזרת סכין או פלטה בצדדים מיד שהמאפה חם.
את העוגיה עצמה אחרי 15 דקות בזהירות.
Comments