חיפוש
  • חסי סגל

עוגת גבינה תפוחים מקורמלים

עודכן ב: 17 מאי 2020

אני חושבת שמי שמכיר אותי יודע שעוגות גבינה הן העוגות האהובות עלי בעולם.

בתקופת החגים בזמן הכנת העוגות תפוחים והעוגות דבש.

חשבתי שאני חייבת לשלב אותן גם בעוגת גבינה.

אחרי כמה וכמה ניסיונות של שילוב התפוחים בפנים.

בסוף השילוב כתוספת היה מהמוצלחים והמושלמים שטעמתי.

תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ

לבסיס ולפירורים:

250 גרם קמח לבן

50 גרם אבקת שקדים מולבנים

50 גרם סוכר לבן

50 גרם סוכר חום דמררה

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה

קורט מלח

למלית גבינה:

3 ביצים

120 גרם סוכר

500 גרם גבינת טוב טעם (גבינה כחושה)* הערות בתחתית המתכון

1 גבינת שמנת נפוליון 225 גרם

2 כפות קורנפלור

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

1 כפית מחית וניל

לתפוחים מקורמלים

3 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לפרוסות

80 גרם סוכר

כף מיץ לימון

25 גרם חמאה רכה


אופן ההכנה:


מחממים תנור ל170 מעלות

במעבד מזון או בקערת מיקסר מניחים 2 סוגי סוכר .קמח .אבקת שקדים ומלח מעבדים לתערובת פירורית בפולסים קצרים. מפסיקים את פעולת המיקסר או מעבד המזון. מוסיפים ביצה מערבלים עד איחוד בלבד מאחדים את הבצק. ומחלקים 3/4 לתחתית ומה שנותר שומרים במקפיא.(לפירורים)

מהדקים את הבצק לתחתית התבנית. בעובי אחיד דוקרים במזלג ושומרים במקפיא.

אופים את התחתית בלבד כ10-12 דקות עד שזהוב.

ממניכים את חום התנור ל160

מצננים ומכינים את תערובת הגבינות.

בקערה מערבבים במטרפה ידנית לא במיקסר גבינה טוב טעם וגבינת שמנת.מוסיפים סוכר ווניל.

מוסיפים ביצים כל פעם אחת וטורפים

מוסיפים קורנפלור ופודינג טורפים היטב לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.

מוזגים מעל הבסיס האפוי.

מוציאים את הבצק ומגררים (,פומפיה) על הגבינה בשכבה אחידה .

אופים שעה ועשרים דקות.

מצננים לחלוטין .

ומכינים תפוחים מקורמלים

בסיר קטן מניחים סוכר וממתינים כמה דקות אין צורך לערבב.

ברגע שהסוכר נמס ומתחיל להתקרמל.

מוסיפים את פלחי התפוחים.

בתחילה הסוכר מתקשה. אחרי בישול של כמה דקות הוא נמס מוסיפים חמאה ולימון.

מקשטים בתפוחים.




העוגה במיטבה בטמפרטורת החדר.

גבינת טוב טעם היא גבינה 3% כחושה ללא נוזלים ומאוד מתאימה לנו לעוגה . ניתן להמיר בגבינה לבנה מסוננת מנוזליl

את העוגה שומרים במקרר בלי התפוחים.

את התפוחים מניחים על העוגה בעת ההגשה.

487 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול