חיפוש
  • חסי סגל

עוגת דבש תפוחים וקרמל

עודכן ב: 1 אוק 2019


עוגת דבש נוסטלגית שמציפה בי זכרונות ילדות נעימים.

עוגה רכה ועסיסית התוספת המיוחדת שמעניקה רכות נוספת זה התפוחים המגוררים .והקפה

והריח שמתפשט בבית הוא חלומי.

ולציפוי הכנתי רוטב קרמל שמוסיף מאוד

השתמשתי בתבנית. https://www.amazon.com/Nordic-Ware-Platinum-Collection-Heritage/dp/B0021CEREA/ref=pd_aw_fbt_79_img_3/140-0813962-6875656?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B0021CEREA&pd_rd_r=61dca7f8-3ed8-46e3-8c04-552831f8ade3&pd_rd_w=HIxlq&pd_rd_wg=u0ykr&pf_rd_p=0bda97b1-9615-4960-b748-b906a3521083&pf_rd_r=KM0JFRJ16T8KQ4GE7FNT&psc=1&refRID=KM0JFRJ16T8KQ4GE7FNT

ואם יש ברשותכם תבנית כזו ממליצה לכם לשמן אותה היטב.

בספריי שמן/ חמאה רכה מנדיבות

שימו לב שעוגת דבש רק משתבחת מיום ליום אז מומלץ להכין יום יומיים לפני ההגשה.



לעוגה /תבנית בבקה + אינגליש קייק


3 ביצים בטמפרטורת חדר

200 גרם סוכר (1 כוס)

1 כוס שמן

1 כוס מים פושרים +2 כפות נס קפה/קפה מגורען

1 כוס דבש

3 כוסות קמח (420 גרם)

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתיה

1 כוס תפוחים ירוקים קלופים ומגוררים גס (3 תפוחים קטנים)


לרוטב קרמל

100 גרם סוכר

קורט מלח

160 גרם קרם קוקוס 20% שומן מינימום קר* (החלק הנוקשה ללא הנוזל )


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל160 מעלות

בקערת מיקסר מקציפים ביצים וסוכר 10 דקות

לקבלת קצף בהיר ותפוח.

ממניחים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן בהדרגה תוך כדי הקצפה מוסיפים את נוזל הקפה והדבש.

מערבלים לאיחוד ומוסיפים קמח + אבקת אפיה וסודה לשתיה

מערבלים עד שהתערובת אחידה מוסיפים תפוחים מגוררים ללא הנוזל. מערבבים ומעבירים לתבניות.

אופים 35-40 דקות בודקים עם קיסם

וכמובן שהכל תלוי בגודל התבנית

תאירי 25 דקות מתחילים לבדוק

הקיסם צריך לצאת יבש עם פירורים לחים


מכינים את הקרמל

בסיר קטן מניחים סוכר וממיסים לקרמל בהיר

מוסיפים קרם קוקוס ומלח (זהירות זה בוער)

מבשלים על אש נמוכה 20-25 דקות בסבלנות

עד שנוצר קרמל נוזלי מצננים לחלוטין לפני הזיגוג


***שהקרם קוקוס קר הוא נפרד מהנוזל ויכול להחליף שמנת מתוקה.

מקררים את הפחית לפחות 24 שעות לפני


647 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

בואנטי