חיפוש
  • חסי סגל

עוגת פירורים קינמון משגעת

עודכן ב: 20 נוב 2020





אל תתנו למראה התמים של העוגה להטעות אתכם.

מדובר באחת העוגות הטעימות שיצא לי להכין לאחרונה.

עוגה מנחמת חורפית ומפנקת.

סיפור העוגה שהתחיל בבית קפה בלב נויורק ביום גשום וקר.

מוכרת מקסימה שהמליצה לחמם לי את העוגה.

מצאתי לי פינה שקטה התענגתי על הבחירה המצוינת ואמרתי לעצמי בלב מיד שאני חוזרת הביתה למטבח שלי אני מכינה(מנסה לשחזר)את העוגה המופלאה הזאת.

כך קרה אבל מה לעשות שהעוגה לא התקבלה עם מתכון צמוד הייתי צריכה לשחזר על פי טעם .(שהזכיר לי טעמי פנקייקחלומיים)

וכמה שהיא נראת תמימה הניסיונות לא צלחו.

אבל אני לא מתייאשת כמובן בסוף בניסיון ה..לא סופרים זה קרה וזה היה שווה את המאמץ.

כל הבית ריח קינמוני משגע מרקם העוגה מזכיר פנקייק חלומי רך אווירי.

שימו לב סוד העוגה להקפיד על זמני אפיה מדויקים.

חשוב להפעיל טיימר אחרי 20 דקות לבדוק בעזרת קיסם במרכז העוגה הקיסם צריך לצאת נקי עם פירורים לחים.

ברגע שהקיסם יבש לחלוטין העוגה התייבשה.

כמובן שעדיין טעימה רק כדאי לשים לב. עוד סרטונים שלבי הכנה בסטורי באינסטגרם ונשמרים תמיד בהייליסט את כבר עוקבים אחרי? באינסטגרם

עוגת פירורים קינמון תבנית ריבוע בקוטר 24 ס״מ

מרופדת בתחתית בנייר אפיה.


לפירורים:

100 גרם קמח

80 גרם סוכר חום כהה

כפית וחצי קינמון

60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנטנות


לעוגה:

2 ביצים L בטמפרטורת חדר

100 גרם סוכר לבן

קורט מלח

כפית תמצית/מחית וניל אמיתית

60 גרם חמאה מומסת

2 כפות שמן קנולה

1 מכל שמנת חמוצה (200 מ״ל)

250 גרם קמח לבן

2 כפות אבקת כפות פודינג וניל

10 גרם אבקת אפיה (שקית)



אופן ההכנה:

בקערה מניחים את כל חומרי הפירורים בעזרת הידיים ממערב עם ידנית עד לקבלת פירורים דקים כמו חול.

מניחים בצד עד להרכבה.

לעוגה:

מחממים תנור ל170 מעלות

בקערה גדולה טורפים ביצים וסוכר ומלח וניל (כמה דקות) קצף בהיר אפשר גם במיקסר ידני.

מוסיפים חמאה שמן טורפים ומוסיפים שמנת חמוצה טורפים לתערובת אחידה.

מוסיפים קמח אבקת אפיה פודינג וטורפים בקצרה לאיחוד.(שימו לב התערובת לא נוזלית ונוחה לעיצוב)

חצי מהתערובת משטחים בתחתית התבנית בעזרת פלטה מדורגת .

מחלקים את כמות הפירורים ל2.





מפזרים מחצית מכמות הפירורים לכיסוי מלא

מנחים כמה כפות תערובת עוגה בכמה אזורים ומיישרים בעזרת פלטה בזהירות לכיסוי מלא.

מפזרים עוד פירורים משטחים מעט בעזרת הידיים.

אופים 20-30 דקות בודקים עם קיסם אם הקיסם רטוב מחזירים לעוד 5 דקות אפיה בודקים הקיסם צריך לצאת עם פירוריםלחים.

מצננים מעט.

פורסים לריבועים.

העוגה נשמרת בחורף כמה ימים בטמפרטורת חדר.

מומלץ לפני ההגשה לחמם כמה שניות בודדות במיקרוגל

8637 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
צרו איתי קשר

All Rights Reserved Chasi Segal @ Designed by Ann Shrayber

QueenOf Cake2.png