עוגת שיש טריקולד
למתכון:
2 תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפיה
350 גרם קמח לבן
10 גרם אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
200 גרם חמאה רכה
300 גרם סוכר לבן
3 ביצים L בטמפרטורת חדר
1 כפית מחית וניל
240 מ״ל ריוויון
לתערובת שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר מומס
1 כף נס קפה
2 כפות קקאו
3 כפות חלב
לתערובת שוקולד לבן:
100 גרם שוקולד לבן
כף חלב
לציפוי: (לא חובה)
250 גרם שוקולד חלב מומס
75 מ"ל שמן קנולה/זרעי ענבים
50 גרם פולי קקאו גרוסים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל160 מעלות
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה סוכר מלח ווניל כ5 דקות לתערובת קרמית(מנקים בעזרת לקקן את הקערה) ומוסיפים ביצים בהדרגה תוך כדי ערבול עד שהם נטמעות ומתקבלת תערובת אוורירית.
מוסיפים לסירוגין קמח+אבקות וריוויון עד שמתקבלת תערובת אחידה .(ברגע שהתערובת אחידה עוצרים את פעולתהמיקסר כדי לקבל עוגה רכה)
מכינים 2 קערות .
1.שוקולד לבן מומס עם חלב.
2.שוקולד מריר מומס קפה חלב וקקא
מחלקים את הבלילה ל2 הקערות באופן שווה.
מערבבים ומעבירים לשקית זילוף (ללא צנטר)
ומזלפים פסים לאורך התבנית כל פעם מצבע שונה פעם השוקולד מריר פעם הלבן .
עד 3/4 גובה .
אופים במשך 25-35 דקות
בודקים עם קיסם תלוי בסוג התנור.
העוגה מוכנה שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים .
חשוב לשים טיימר ולעקוב.
מצננים ומקפיאים את העוגה ל1-2 שעות.
מערבבים את חומרי הציפוי.
ברגע שהיא קפואה מחלצים מהתבנית.
מניחים על גבי רשת מעל תבנית יוצקים על גבי העוגה הקפואה .
טיפים:
במקום שוקולד חלב בציפוי אפשר להחליף בשוקולד מריר.
העוגות נשמרות במקפיא עד חודש ללא הציפוי.
מומלץ לצפות את העוגה כשהיא קפואה.
Comments