חיפוש
  • חסי סגל

עוגת שכבות לב

עודכן ב: 19 ספט 2019

לפני שנה הסתובב בארץ טרנד עוגות המספרים שהציף את הרשת.

וסחף את כולם כולל כולם הכינו את העוגה בצורה או במספר אחר.

מודה שהטרנד החמוד דילג עלי. עד ש.. העורכת של מגזין טעימות

פנתה אלי וביקשה ממני להכין את העוגה המדוברת למגזין בנושא מתנות.

הגענו להחלטה שנצלם עוגה בצורת לב שכיף ולהעניק לאדם קרוב ואהוב.

וכך גם צילמנו את כל שלבי ההכנה. וגם מדריך להכנת בצק פריך מושלם.

אז לכבוד ט"ו באב חג אהבה קבלו מתכון טעים מיוחד מרשים ויחסית גם קל להכנה.




עוגת שכבות לב


לבצק:

250 גרם קמח (כוס + 3/4 כוס)

50 גרם אבקת שקדים (שקדים מולבנים טחונים) (חצי כוס)

100 גרם אבקת סוכר (חצי כוס - כף)

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

קורט מלח

1 ביצה L


לקרם:

750 מ"ל שמנת מתוקה קרה מאוד

(3 מיכלים )

10 כפות אינסטנט פודינג וניל

10 כפות אבקת סוכר


לקישוטים:

מקרונים מוכנים במילוי ריבה או גאנש שוקולד

פרלינים לבבות

נשיקות

פירות העונה טריים שטופים ויבשים

שבלונת לב גזורה (דף a4)


אופן ההכנה:


בקערה מעבד מזון מניחים קמח. אבקת שקדים קוביות חמאה מלח ואבקת סוכר מעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת



פירורים (ללא גושי חמאה )



מוסיפים ביצה



מפעילים לעוד 2-3 פולסים עד לקבלת גושי בצק



מאחדים ידנית עוטפים בניילון נצמד



ומניחים במקרר שעתיים (אפשר עד יומיים)

מוציאים את הבצק הקר ומחלקים ל3 חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח מעט מקומח לעלה מעט יותר גדול מקוטר הלב



מניחים את שבלונת הלב ובעזרת סכין חדה חותכים מסביב וחוזרים על הפעולה שוב עם 2 החלקים הנוספים

בצק שנותר אפשר לקרוץ לבבות לאפות ולקשט את העוגה

דוקרים עם מזלג את הבצק.



ואופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות ל12-15 דקות

תלוי בקוטר הלב

עד הזהבה גם בתחתית

מצננים לחלוטין את הלבבות (אפשר להקפיא)

(שזה חם זה יותר שביר)


בנתיים מכינים קרם

בקערת מיקסר מקציפים שמנת א.סוכר וא.פודינג

לקצפת יציבה לזילוף



מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול

ומתחילים לזלף מסביב ופנימה





מניחים עוגיית לב מלמעלה



וחוזרים שוב על הפעולה



מניחים קישוטים בצורה חופשית מסביב



העוגה במיטבה שהיא מעט סופגת את הטעמים עד 3 ימים במקרר

ובלי הקישוטים שבועיים במקפיא

המתכון מתאים ללב בקוטר 17 אם רוצים להכין עוגה גדולה יותר הכמות מספיקה ל2 שכבות

מניחים עוגיית לב מלמעלה

וחוזרים שוב על הפעולה

מניחים קישוטים בצורה חופשית מסביב

העוגה במיטבה שהיא מעט סופגת את הטעמים עד 3 ימים במקרר

ובלי הקישוטים שבועיים במקפיא

המתכון מתאים ללב בקוטר 17 ס"מ

אם רוצים להכין עוגה גדולה יותר הכמות מספיקה ל2 שכבות


שלב ההכנה במילים:


בקערה מעבד מזון מניחים קמח שקדים קוביות חמאה מלח ואבקת סוכר מעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים (ללא גושי חמאה ) מוסיפים ביצה

מפעילים לעוד 2-3 פולסים עד לקבלת גושי בצק מאחדים ידנית עוטפים בניילון נצמד

ומניחים במקרר שעתיים (אפשר עד יומיים)

מוציאים את הבצק הקר ומחלקים ל3 חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח מעט מקומח לעלה מעט יותר גדול מקוטר הלב

מניחים את שבלונת הלב ובעזרת סכין חדה חותכים מסביב וחוזרים על הפעולה שוב עם 2 החלקים הנוספים

אם נותר לכם מעט בצק אפשר לקרוץ ממנו לבבות לאפות ולקשט את העוגה

דוקרים עם מזלג את הבצק.

ואופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות ל12-15 דקות

תלוי בקוטר הלב

עד הזהבה גם בתחתית

מצננים לחלוטין את הלבבות

(שזה חם זה יותר שביר)

בנתיים מכינים קרם

בקערת מיקסר מקציפים שמנת א.סוכר וא.פודינג

לקצפת יציבה לזילוף.

מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול.

ומתחילים לזלף מסביב ופנימה .

מניחים עוגיית לב מלמעלה .

וחוזרים שוב על הפעולה .

מניחים קישוטים בצורה חופשית מסביב .






המתכון הופק עבור מגזין טעימות מגזין מתנות

צילום : אסף אברם סטיילנג : לירון ברקן http://www.ambram.co.il


6622 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול