2 תבניות בקוטר 22-24
לבצק:
500 גרם קמח לבן
25 גרם שמרים טריים (10 גרם שמרים יבשים)
100 גרם סוכר
קורט מלח
50 גרם חמאה רכה
כפית מחיל וניל
2 ביצים
250 מ״ל חלב
לציפוי:
50 גרם חמאה מומסת
100 גרם סוכר חום בהיר
כפית קינמון (לא חובה)
רוטב טופי קרמל לציפוי:
טופי קרמל מלוח
100 גרם סוכר
100 גרם שמנת מתוקה מחוממת (במיקרוגל 30 שניות)
רבע כפית מלח (מומלץ מאלדון או פלור דה סל)
20 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה:
לבצק:
בקערה מיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק ומערבלים במשך 10 דקות במהירות נמוכה 2-3 הבצק לבצק אחיד מבריקודביק(אחרי התפחה הבצק נעים למגע)
מוציאים את הבצק מקערת המיקסר מעבירים לקערה משומנת מכסים מתפיחים במקרר 8 שעות אפשר 24 שעות.
בנתיים מכינים טופי קרמל ושומרים במקרר עד השימוש.
במחבת רחבה (או סיר קטן) על להבה בינונית מחממים סוכר (לא נוגעים בסוכר עד שהסוכר נמס לחלוטין ומתחיל לקבלצבע שחום קרמלי מערבבים ומוסיפים בהדרגה שמנת מחוממת (חשוב להקפיד על הוספה בהדרגה) מערבבים בזריזותומוסיפים עוד שמנת מוסיפים מלח וחמאה מערבבים היטב לרוטב קרמי מעבירים לכלי נקי מצננים לחלוטין במקרר להתייצבות.
אחרי התפחה מחלקים לכדורים קטנים בין 40-50 גרם
מגלגלים על משטח מעט מקומח טובלים בחמאה ומיד אחרי בסוכר וקינמון ומניחים בתבנית משומנת.
במרווחי המאפים תופחים.
מכסים ומתפיחים שעה נוספת
אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות 15-20 דקות בודקים שהמרכז גם אפוי ואווירירי.
מוצאים ומצננים כמה דקות ומוזגים רוטב טופי (אם הטופי מתקשה מחממים כמה שניות במיקרוגל)
Bình luận