חיפוש
  • חסי סגל

פאדג׳ טופי קרמל בלונדי ופקאן


מסוג הדברים שמכינים רק עם יש חברים או אורחים בסביבה שיחלקו איתכם את האושר.כי מדובר בסכנה אמיתית. ליהותקרובים לקוביות המושלמות האלה. ומה שהכי כיף שהן הכי קלות להכנה. קערה אחת בלבד (ללא צורך בתנור)

השילוב של מתוק מלוח לגמרי ממכר.



לפאדג׳

200 גרם שוקולד בלונדי שברי קרמל מלוח

100 גרם שוקלד לבן

200 גרם חלב מרוכז

רבע כפית מלח (לא לוותר)

150 גרם פקאן קלוי

5 כפות טופי קרמל/ממרח לוטוס/ריבת חלב



אופן ההכנה:


תבנית/רינג אינגליש קייק באורך 30 ס"מ


קולים בתנור שחומם מראש פקאנים ל10 דקות

קוצצים ומצננים

קוצצים שוקולדים.

מניחים בסיר מוסיפים חלב מרוכז ומלח.

מחממים על אש בינונית.

עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה מוסיפים פקאנים קצוצים מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

משטחים ומוסיפים קרמל נוזלי מעט ומקשקשים בעזרת סכין

אופציה לפזר מלח פלור דה סל/מלדון מוסיף המון.ומאזן טעמים.

מקפיאים שעה מחלצים מהתבנית וחותכים למיליון קוביות של אושר.


בונוס:

מתכון לטופי קרמל מלוח:

100 סוכר לבן

100 שמנת מתוקה להקצפה מחוממת

25 גרם חמאה רכה

רבע כפית מלח

אופן ההכנה:

בסיר קטן מחממים סוכר עד שנמס על להבה בינונית.

לא מערבבים עד שהסוכר לא נמס.

ברגע שהסוכר מתחיל לקבל צבע ענברי עמוק מערבבים עם כף עץ.

מוסיפים שמנת מתוקה חמה.

ובזריזות מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מכבים את האש.

מוסיפים חמאה רכה.

ומערבבים עד לקרמל אחיד.

מעבירים לכלי נקי ומצננים לטמפרטורת חדר.

הקרמל נשמר 3-4 ימים במקרר בכלי סגור.

לשימוש מחממים ממש קלות במיקרוגל.


טיפים:

אם אין לכם שוקולד בלונדי אפשר להכין בקלות בבית.

ראו מתכון עוגת גבינה שוקולד מקורמל.

571 צפיות0 תגובות