חיפוש
  • חסי סגל

פאי גבינה בלונדי טופי קרמל




תבנית פאי בקוטר 22 ס״מ

150 גרם ביסקוויטים קקאו

50 גרם אגוזי לוז מולבנים קלויים (אפשר אגוזים מסוגים שונים)

80 גרם חמאה מומסת


למלית גבינה שוקולד לבן:

125 גרם שוקולד בלונדי /גולד

30 מ״ל שמנת מתוקה

250 גרם גבינה לבנה 9%

2 ביצים בטמפרטורת החדר

לקרמל:(ניתן להחליף בריבת חלב)

100 גרם סוכר לבן

100 מ״ל שמנת מתוקה חמה (מחוממת כמה שניות במיקרוגל)

כף חמאה רכה (10 גרם)

קורט מלח איכותי

לציפוי:

80 גרם שוקולד בולנדי קרמל מלוח

100 מ״ל שמנת מתוקה

לקישוט: אגוזי לוז קלויים

אופן ההכנה:

לרוטב טופי:

בסיר קטן/מחבת אש בינונית מניחים סוכר עד המסה וצבע קרמלי עדין מוסיפים בהדרגה שמנת חמה מאוד ומערבביםבזריזות בעזרת כף עץ מוסיפים עוד שמנת וממשיכים לערבב לקבלת רוטב חלק מכבים את האש ומוסיפים חמאהמערבבבים לרוטב חלק מוסיפים מלח

ואם יש גושים מסננים ומצננים.

מחממים תנור ל150 מעלות (חום עליון תחתון)

טוחנים ביסקוויטים ואגוזים לאבקה דקה.

מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים למעין חול רטוב.

מעבירים לתבנית משומנת ומהדקים היטב בתחתית ובדפנות מזלפים רוטב טופי במרכז ומקפיאים עד סיום הכנת המלית.



בקערה ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה בפולסים קצרים במיקרוגל עד להמסה מערבבים לתערובת חלקה.

מוסיפים גבינה טורפים ומוסיפים ביצים (כל פעם ביצה עד שהיא נטמעת מוסיפים עוד אחת)

מוזגים את תערובת הגבינות מעל בסיס הפאי הקפוא.

אופים 30-40 דקות עד שהצדדים יציבים והמרכז מעט רוטט.



מצננים שעה ומכינים ציפוי.

ממיסים שמנת מתוקה ושוקולד לתערובת אחידה ומוזגים

ומקררים לילה במקרר.

העוגה נשמרת 3-4 ימים במקרר




1386 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול