חיפוש
  • חסי סגל

פבלובה ליצ׳י ורדים ותותים

עודכן ב: 23 מאי 2020



בפלובה מרענננת ומושלמת לימי קיץ חמים.

אחרי ארוחה כבדה הכי מתחשק קינוח קליל על בסיס פירות.

מגישים למרכז השולחן מחלקים כפיות לכולם.

עוצמים עניים ואין פבלובה.

היא מתחסלת בשניות.

הטעמים הכי מרעננים שיש.

הפבלובה בפנים רכה כמו מרשמלו.


למתכון:


לפבלובה:


4 חלבונים L בטמפרטורת החדר (135 גרם)

1 כוס סוכר (200 גרם)

1 כפית קורנפלור

1 כפית חומץ לבן


קרם פטיסייר ליצ׳י :


125 מ״ל מי ליצ׳י (ראו הסברים למטה)

125 מ״ל קרם קוקוס

250 מ״ל חלב שקדים טרי

100 גרם סוכר לבן

70 גרם קורנפלור

4 חלמונים


לקצפת קוקוס מי ורדים:


250 גרם קרם קוקוס קר ללא נוזל/שמנת מתוקה

חצי כפית מי ורדים (או לפי הטעם) לא חובה

2 כפות אבקת סוכר


קולי תות:


150 גרם מחית תות/פטל או שילוב

2 כפות סוכר

כפית דבש


1 קופסאת שימורים ליצ׳י


לקישוט :

תותים טריים/דובדבנים או פרי קיץ אחר


אבקת סוכר לפידור:



אופן ההכנה :


מחממים תנור ל150 מעלות.

חום עליון חום תחתון (לא טורבו)


בקערת מיקסר יבשה מניחים חלבונים (ללא טיפת חלמון) מקציפים על מהירות בינונית גבוה ל2 דקות

מוסיפים בהדרגה סוכר עד שהסוכר נמס מוסיפים קורנפלור וחומץ ממשיכים להקציף כ5-7 דקות לקבלת קצף יציב.

מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה.

משרטטים עיגול בקוטר 18 ס״מ על נייר אפיה.

(לא חובה אפשר גם בצורה חופשית.)

מניחים את הקצף ויוצרים גבעה בעזרת פלטה מדורגת מיישרים ומעגלים משטחים מעט את הקצהמתקבל ( חצי כדור )בעזרת פלטה מושכים מהתחתית כלפי מעלה פסים צמודים.

מכניסים את התבנית עם הפבלובה לתנור.

מורידים את חום התנור ל120 מעלות אופים את הפבלובה כשעה וחצי.

מכבים את התנור ומשאירים את הפבלובה בפנים לעוד שעה.


לקרם פטיסייר ליצ׳י:


בסיר בינוני קטן מניחים את כל חומרי הקרם.

וטורפים עד לקבלת תערובת מאוד חלקה ללא גושים.

מעבירים את הסיר לאש בינונית וממשיכים לטרוף במרץ לא מפסיקים או עוזבים את הסיר עד שנוצר קרם אחיד.

דומה לפודינג סמיך ללא גושים.(אם יש מסננים)

מעבירים את הקרם לכלי נקי.

מצמידים ניילון נצמד כדי שהקרם לא יפתח קרום.

שומרים במקרר עד הרכבה.


לקולי תות/פטל

מניחים בסיר מחית סוכר ודבש מביאים לרתיחה ומערבבים.

מצננים עד הגשה.

אם אין מחית אפשר לטחון תותים/פטל טריים/קפואים

ומסננים במסננת לרוטב חלק.

מקציפים קרם קוקוס קר יחד עם אבקת סוכר ומי ורדים לקצפת יציבה.


מרכיבים:


הפבלובה יחסית חלולה מבפנים.

מעבירים את הפבלובה בזהירות לצלחת הגשה.

מזלפים קרם פטיסייר ליצ׳י בתחתית.

מזלפים קצפת עד למעלה.

מטמיעים פנימה ליצ׳י.

מקשטים בתותים או כל פרי אהוב.



טיפים:

את הפבלובה מרכיבים סמוך להגשה.

ניתן להכין את הכל יום יומיים לפני ההגשה.

את הפבלובה שומרים בתבנית אטומה/בתנור סגור מכובה.

את הקרמים במקרר.

ומרכיבים סמוך להגשה.

הפבלובה פרווה ניתן להמיר לחלבי.


מזה מי ליצ׳י ?

פותחים את קופסאת השימורים מסננים את הליצי ונשאר נוזל שבו משתמשים לקרם פטיסייר.


עוד אופציה להכין בכוסות אישיות:

אין צורך לעצב את הפבלובה לגובה.

משטחים את המרנג על נייר אפיה בתבנית.

ואופים כרגיל.

שוברים לחתיכות גדולות.

מרכיבים בכוסות סמוך להגשה.

1893 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
צרו איתי קשר

All Rights Reserved Chasi Segal @ Designed by Ann Shrayber

QueenOf Cake2.png