חיפוש
  • חסי סגל

פחזניות קראמבל, קרם מסקרפונה וטופי קרמל

עודכן ב: 24 נוב 2020


25פחזניות+25 קטנטנות

קראמבל:

90 גרם קמח

90 גרם סוכר לבן

70 גרם חמאה קרה


לפחזניות

230 מ"ל חלב

5 גרם מלח (כפית)

10 גרם סוכר (כף)

100 גרם חמאה

150 גרם קמח ( כוס + כף)

4 ביצים טרופות


לקרם מסקרפונה:

250 מ"ל שמנת מתוקה

250 גרם גבינת מסקרפונה

1 כפית מחית וניל

40 גרם סוכר (4 כפות)


לטופי קרמל מלוח

200 גרם סוכר לבן (1 כוס)

200 מ"ל שמנת מתוקה

רבע כפית מלח מאלדון/ אטלנטי/מלח רגיל

50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות


אבקת סוכר לקישוט


אופן ההכנה:


לקראמבל:


במעבד מזון מניחים חמאה קרה,סוכר,קמח ומעבדים יחד עד שמתקבלים גושי בצק מאחדים ידנית.

מרדדים בין 2 ניירות אפייה לעובי דקיק 1-2 ס"מ . ומקפיאים לשעה.


למילוי טופי קרמל:


מחממים שמנת מתוקה בסיר קטן,

בנתיים מחממים על אש בינונית במחבת נון סטיק רחבה סוכר בשכבה אחידה.

ממתינים עד שרוב הסוכר נמס ומתחיל לקבל צבע ענברי.

מערבבים בעזרת כף עץ עד שכל הסוכר נמס ומתחיל לקבל צבע ככה (לא שרוף) של קרמל.

מוסיפים את השמנת החמה בהדרגה ותוך כדי בחישה (זהירות זה רותח)

מכבים את האש ומוסיפים חמאה ומלח מערבבים היטב לקבלת רוטב אחיד. מעבירים לכלי אחר.ומצננים,


לפחזניות:

מחממים תנור ל175 מעלות

בסיר בינוני -קטן על להבה בינונית מביאים לרתיחה חלב חמאה סוכר ומלח.

ברגע שהתערובת מבעבעת מוסיפים את כל הקמח ומערבבים בזריזות.

לקבלת גוש בצק חלק שנפרד מדפנות הסיר . מסירים מהאש

מעבירים את הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה.

מפעילים על מהירות בינונית במשך כמה דקות עד שהבצק מתקרר.

מוסיפים מעט מכמות הביצים הטרופות. הבצק וזה בסדר.

ממשיכים להוסיף עוד ביצים ומנקים את דפנות המיקסר.

מערבבים עם מרית לתערובת אחידה, ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול בקוטר 2 ס"מ

מרפדים 2 תבניות בנייר אפיה/ משטח סיליקון

ומזלפים במרווחים פחזניות בקוטר 3-4 ס"מ בתבנית אחת ובתבנית השניה מיני פחזניות בקוטר 1 ס"מ

מוציאים את הקראמבל מהמקרר קורצים בקוטר הפחזניה ומניחים מעל הפחזניות (לא על המיני)

מכניסים לתנור שחומם מראש ל15 דקות מוציאים את התבנית פחזניות מיני . וממשיכים לעוד 10 דקות

לקבלת פחזניות בצבע מושלם כולל התחתית ומצננים עד סיום הכנת הקרם.


לקרם מסקרפונה

מקציפים שמנת מתוקה גבינת מסקרפונה וניל וסוכר לקרם יציב.

מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן .

מזלפים לתוך המיני פחזניות טופי קרמל


להרכבה:

חותכים לכל פחזניה את הכיפה העליונה מזלפים מעט קרם בחור שנוצר מניחים את המיני פחזניות ומזלפים

מסביב עוד קרם סוגרים ומפדרים אבקת סוכר לקישוט

טיפים ממני:

1. הפחזניות במיטבן ביום הכנתן.

2. ניתן להכין את כל המרכיבים יום לפני ולהרכיב סמוך להגשה.

3. רוצים הטופי קרמל ממש נוזלי?? לפני ההרכבה מחממים 5 שניות במיקרוגל את המיני פחזניות

ומרכיבים כרגיל.


3256 צפיות0 תגובות