top of page
חיפוש
  • חסי סגל

פרעצל גבינות

פרעצל בצל וגבינה

12 לחמניות (70 גרם לחמניה)

500 קמח לבן

10 גרם שמרים

3 כפות סוכר

כף אבקת בצל

כפית מלח

2 כפות בצל יבש מטוגן

50 מ״ל שמן זית

300 מ״ל מים


למילוי:

150 גרם גבינת צ׳דר (או גבינה קשה אחרת) חתוכה לקוביות.


למי סודה:

ליטר חצי ליטר מים

50 גרם סודה לשתיה



אופן ההכנה:

בקערה מיקסר מניחים מים שמרים וסוכר טורפים וממתינים 10 דקות להיווצרות קצף עדין.

מוסיפים קמח מלח שמן אבקת בצל ושבבי בצל. ומערבלים 10-12 דקות לקבלת בצק חלק אחיד ומעט דביק.

משמנים את פני הבצק מכסים ומתפיחים שעה.

או אפשרות נוספת להתפיח לילה במקרר.

מקמחים משטח עבודה.

מחלקים את ההבצק לכדורים (70-80 גרם לכדור)

משטחים כל כדור מניחים במרכז קובית גבינה וסוגרים לכדור שלם.

מניחים בתבנית משומנת (שיהיה לנו קל להעביר למים) מתפיחים עוד חצי שעה.

מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו.

בנתיים מחממים מים בסיר לרתיחה (עד חצי גובה הסיר) מוסיפים בהדרגה סודה לשתיה (זהירות זה מבעבע) מניחים כדורי בצק בזהירות בסיר בכל סבב 3 לחמניות וכעבור 10 שניות מוציאים ומנערים עודפי מים ומניחים על מגש מרופד בנייר אפיה.

חורצים בעזרת סכין את הלחמניות ואופים 12-15 דקות או עד הלחמניות זהובות מאוד.

714 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Kommentare


bottom of page