חיפוש
  • חסי סגל

פתיבר קרם גבינה שוקולד לבן טופי קרמל


פטיבר קרם גבינה קרמל

לבצק:

125 גרם סוכר לבן

115 גרם חמאה

80 גרם מים

380 גרם קמח

חצי כפית אבקת אפיה

קורט מלח


לקרם גבינה:

250 גרם גבינת שמנת נפוליון או אחר

120 גרם שוקולד לבן קצוץ

250 גרם שמנת מתוקה להקצפה 38% קרה מאוד

2 כפות אבקת סוכר

3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל


לטופי קרמל מלוח:

100 גרם סוכר

100 גרם שמנת מתוקה

רבע כפית מלח

25 גרם חמאה רכה


 




אופן ההכנה:

לטופי:

במחבת איכותית מומלץ קרמית מניחים סוכר,

על להבה בינונית וממתינים להמסת כל הסוכר בנתיים מחממים שמנת מתוקה במיקרוגל כמה שניות,

או בסיר קטן לטמפרטורה נעימה לא חמה מאוד.

חשוב להכין את כל המצרכים צמוד לסיר ולהשגיח

ברגע שהסוכר נמס ומתחיל להתקרמל, ולקבל צבע חום בהיר מוסיפים שמנת מתוקה בהדרגה ומערבבים בזריזות בעזרתכף עץמוסיפים עוד שמנת ומערבבים (3 פעמים)

לקבלת טופי חלק, מוסיפים חמאה ומלח מערבבים לקרם חלק ומכבים את האש.

מעבירים את הרוטב לכלי נקי (זהירות זה רותח)

מצננים במקרר 1-2 שעות . מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר עד ההרכבה.


ובנתיים מכינים את קרם הגבינה:

מניחים בקערה שוקולד לבן קצוץ ושמנת מתוקה (60 גרם)

מחממים במיקרוגל להמסה ולתערובת אחידה.

בקערת מיקסר עם בלון הקצפה (או לחילופין עם מיקסר ידני) מקציפים שמנת מתוקה (190 גרם)

מוסיפים אבקת סוכר ואבקת אינסטנט פודינג וניל, מקציפים לקצפת יציבה מאוד, ומקפלים לתוך תערובת שוקולד הלבן.

מכסים ושומרים במקרר להתייצבות חצי שעה או עד ההרכבה.


לעוגיות:

בסיר קטן מניחים חמאה סוכר ומים, ומביאים לרתיחה עד שהסוכר נמס ומצננים 10 דקות.

מוסיפים לסיר קמח אבקת אפיה ומלח ומערבבים לקבלת בצק עוגיות אחיד.

מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים.

מרדדים כל חלק בין 2 ניירות אפיה לעובי דקיק.

שומרים במקרר 1-2 שעות.

קורצים עוגיות,מסמנים עיגולים בעזרת שיפוד.

מקפיאים חצי שעה ובנתיים מדליקים תנור.

מחלצים את העוגיות ואופים 10 דקות ומצננים.






להרכבה:

מזלפים על עוגיה אחת קרם גבינה ומזלפים טופי קרמל סוגרים בעוד עוגיה.

שומרים את העוגיות במקפיא או במקרר.






1,222 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול