חיפוש
  • חסי סגל

צ׳ורוס שוקולד אגוזים

עודכן ב: 9 דצמ 2020

צ'ורוס סופגניה מטוגנת ומושחתת טעימה בטירוף.

מקורה מדרום אמריקה שם נוהגים לטבול אותה במשקה שוקולד חם.

אני בחרתי בגרסת השוקולד חלב אגוזים

ניתן לטבול בריבת חלב או בכל רוטב אהוב.

שימו לב הצ׳ורוס במיטבם ממש סמוך לטיגון אם תרצו להכין מראש ראו אופציות באופן ההכנה.





לצורוס:

1/2 כוס ( 125מ"ל) חלב

1/2 כוס ( 125מ"ל) מים

100גרם חמאה חתוכה לקוביות

25 גרם סוכר לבן (2 וחצי כפות)

קורט מלח

1 כוס (140 גרם) קמח

2 ביצים L

1 ליטר שמן לטיגון בסיר

1 כוס (100 גרם) סוכר לבן לגלגול

1/4 כפית קינמון - לא חובה

לציפוי שוקולד:

150 גרם שוקולד חלב מומס

2 כפיות שמן קנולה

ברס אגוזים לקישוט



אופן ההכנה:

מניחים בסיר בינוני חלב, מים, חמאה, סוכר ומלח.

מביאים לרתיחה חזקה עד שהחמאה נמסה לחלוטין.

מוסיפים כוס קמח, מכבים את האש ומערבבים בזריזות בעזרת כף עץ עד שהקמח נספג והתערובת חלקה, אחידה ונפרדת מדפנות הסיר.

מעבירים לקערת מיקסר ומערבלים בוו גיטרה 2-3דקות במהירות נמוכה או עד שהבצק מתקרר לטמפרטורת חדר.

ממשיכים לערבל ומוסיפים ביצה אחת.

בתחילה התערובת נראית מפורקת אך אחר כך היא מסתדרים ומתאחדת. מוסיפים ביצה נוספת. כשהיא נטמעת בתערובת ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד . ונוח לזילוף

מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן.

אופציה א׳:

מזלפים לתוך שמן חם 170 מעלות. (מודדים בעזרת מדחום, ואם אין בודקים בעזרת קיסם: מכניסים קיסם לשמן החם, ואםנוצרות סביבו בועות אפשר להתחיל לטגן.)

מזלפים פס מעל הסיר וגוזרים או חותכים בתוך השמן.

בכל סבב מטגנים 5-4 יחידות כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן.

הופכים פעם אחת בתוך השמן, מוציאים כשהצ'ורוס זהובים, שמים במסננת ומגלגלים בסוכר.


*בתמונה צ׳ורוס אחרי הקפאה

אופציה ב׳ (ונוחה מאוד)

מזלפים צורוס בגודל הרצוי על גבי תבנית

מרופדת בנייר אפיה.

מקפיאים ומטגנים לפני ההגשה.


מחממים שמן לטמפרטורה הרצויה מכניסים צ׳ורוס

קפואים לתוך השמן החם מתי שמתחשק.

שימו לב לא להעמיס יותר מ4-5 צורוס בכל סבב.

1072 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
צרו איתי קשר

All Rights Reserved Chasi Segal @ Designed by Ann Shrayber

QueenOf Cake2.png