חיפוש
  • חסי סגל

קוקיגלידה אלפחורס

טעמתם פעם קוקיגלידה אלפחורס? מסוג הדברים שחבל שאין אותם במקרר הגלידות בחנויות.

שילוב של עוגית אלפחורס עם גלידת וניל וריבת חלב זה חלום.

ואתם חייבים להכין אותם בימים שרביים כאלה ופשוט רק להתענג ולצנן את חום הגוף.



קוקיגלידה אלפחורס


לעוגיות :

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

200 גרם קמח (כוס וחצי פחות כף)

250 קורנפלור (2 כוסות פחות 3 כפות)

1 כפית מחית וניל

170 אבקת סוכר (כוס וחצי)

3 חלמונים

3 כפות ברנדי

1 כפית אבקת אפיה

חצי כפית סודה לשתיה

חצי כפית מלח


לגלידה :

1 קופסת גלידה וניל חלבית איכותית (מומלץ בן אנד ג'ריס)

7-6 כפות גדושות ריבת חלב


50 גרם קוקוס טבעי לציפוי.


אופן ההכנה :


בקערת מעבד מזון/בקערת מיקסר עם וו גיטרה

מניחים את כל הרכיבים מלבד החלמונים והקורנפלור

ומערבלים בפולסים לפירורים גסים. מוסיפים חלמונים וברנדי.

ומערבלים דקה רק עד איחוד.

מוציאים את הבצק הרך והמעט דביק מהקערה.

ומחלקים ל2 חלקים שווים.

ומרדדים כל חלק בין 2 ניירות אפיה לעלה בעובי של 4 מ"מ

מקררים לשעה .אפשר גם יותר.

מוציאים גלידה מהמקפיא ומפשירים 10 דקות על השיש

מוסיפים ריבת חלב ויוצרים צורת שיש

מעבירים לתבנית חד פעמית בקוטר 20-24

מיישרים לשכבה אחידה.

ומקפיאים בשנית עד להרכבה.


מחממים תנור ל160 מעלות


וקורצים עיגולים בקוטר 3 ס"מ

או בקוטר 5 ס"מ

את הבצק שנותר מרדדים שוב וקורצים.

אופים 8-10 דקות (לא יותר)

העוגיות נשארות בהירות

רק מעט זהובות.

מצננים לחלוטין.


להרכבה הקוקיגלידה

מחלקים אלפחורס לזוגות

וקורצים בעזרת קורצן תואם לקוטר העוגיה גלידה.

ומניחים על העוגיה וסוגרים בעוד עוגיה (יוצרים מעין סנדוויץ) מגלגלים בקוקוס. ואוכלים מיד.

או מקפיאים עד ההגשה.


שלבי ההכנה באינסטגרם (: תעקבו מעניין שם https://www.instagram.com/p/B1TXyIcD8C8/


1014 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

בואנטי