18-20 מיני מאפינס
לעוגה:
2 ביצים L בטמפרטורת חדר
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
קורט מלח
25 גרם קקאו מנופה (2 וחצי כפות )
120 מ״ל שמן (1/2 כוס)
120 מ״ל מים/חלב (1/2 כוס )
140 גרם קמח (1 כוס)
5 גרם אבקת אפיה (כפית )
50 גרם שוקולד צ’יפס (לפיזור)
למרנג:
3 חלבונים L בטמפרטורת חדר
120 מ״ל מים( חצי כוס )
250 גרם סוכר ( 1 ורבע כוסות )
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל160 מעלות
בקערה גדולה טורפים ידנית ביצים סוכר מלח.
עד לקבלת תערובת יחסית בהירה (דקה שתיים )
מוסיפים שמן ומים.
ומוסיפים קמח קקאו ואבקת אפיה בשתי מחזורים.
וטורפים רק עד לאיחוד.
מוזגים לתבניות מאפינס ל3/4 גובה
מפזרים שוקולד צ’יפס
אופים במשך 15-20 דקות תלוי בעוצמת התנור
ובגודל הגביעי נייר בודקים במרכז המאפניס בעזרת קיסם.
מצננים ומכינים מרנג.
למרנג :
בקערה יבשה ונקייה מניחים חלבונים
בסיר קטן מחממים סוכר ומים מביאים לרתיחה
עד שהסירופ מסמיך ונוצרו בועות קטנות (120 מעלות במדחום) מקציפים את החלבונים דקה ומוסיפים בזרם דק את הסירופהחם לתוך הקצף שנוצר
מגבירים את מהירות המיקסר ומקציפים 7 דקות או עד שהקערה לא חמה למגע .
מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנתר עגול.
מזלפים כלפי מעלה (ראו סרטון בסטורי)
מקפיאים במשך 20 דקות מינימום אפשר גם יותר.
מכינים ציפוי שוקולד ומעבירים לכוס צרה.
טובלים כל מאפינס בשוקולד וממתינים להתקשות.
?
איפה לאחסן אחרי הקפאה?