חיפוש
  • חסי סגל

רוגלך שקדים פריך

עודכן ב: ספט 12


רוגעלך מטריפים בבצק פריך עשיר במילוי קרם שקדים חלומי בדיוק המאפה המתאים לשבירת הצום.



32 רוגלך קטנים

350 גרם קמח תופח/2 וחצי כוסות קמח רגיל+2 כפיות אבקת אפיה

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 מכל שמנת חמוצה (200 מ״ל)

4 כפות אבקת סוכר

למילוי שקדים:

200 גרם אבקת שקדים מולבנים (שקדים טחונים)

200 גרם אבקת סוכר

1 ביצה


ביצה להברשה

100 גרם שקדים פרוסים לקישוט

אבקת סוכר לפיזור


אופן ההכנה:

במעבד מזון/קערת מיקסר

מערבלים יחד את כל חומרי הבצק.

מאחדים לבצק אחיד.

מחלקים ל2 חלקים מעצבים לצורת פיתה שטוחה. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה במקרר.

בקערת המעבד מזון מניחים את חומרי המלית ומערבבים לבצק אחיד (מלית שקדים) ומעט דביק

מחלקים ל2 חלקים משטחים מעט לצורה עגולה.

עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד העיצוב.

מרדדים על משטח מקומח קלות חלק אחד של בצק לעיגול דק.

מרדדים את בצק השקדים בגודל זהה לבצק הפריך.

מברישים מעט מאוד ביצה על הבצק הפריך (כדי שבצק השקדים ידבק)

מניחים את הבצק השקדים מעל בצק הפריך ומעט מהדקים.

פורסים ל8 משולשים שווים (בסכין/גלגלת פיצה)

כל משולש לעוד משולש ביחד יש לנו 16 משולשים.

מגלגלים מהבסיס לשפיץ ליצירת רוגלך קטנים.

ממשיכים עם החלק השני של הבצקים.

מניחים בתבנית אפיה ומקפיאים חצי שעה.

מורחים ביצה טרופה מפזרים פרוסות שקדים

בנתיים מחממים תנור ל175 מעלות.

אופים 12-15 דקות או עד ש רוגלך זהובים גם בתחתית

מצננים מעט ומפדרים אבקת סוכר





טיפים לשמירה על טריות העוגיות

לפני אפיה ולפני מריחת הביצה שומרים בשקית זיפלוק עם סגירה כפולה ששומרת על טריות.

רושמים תאריך הקפאה.

השקית נשמרת 1-2 חודשים במקפיא.

אופים קפוא בתנור שחומם מראש מתי שמתחשק.




15669 צפיות2 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

בואנטי