חיפוש
  • חסי סגל

רוגלך שקדים פריך

עודכן: 7 בפבר׳


32 רוגלך קטנים


350 גרם קמח תופח

או 2 וחצי כוסות קמח רגיל+2 כפיות אבקת אפיה

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 מכל שמנת חמוצה (200 מ״ל)

4 כפות אבקת סוכר

למילוי שקדים:

200 גרם אבקת שקדים מולבנים (שקדים טחונים)

200 גרם אבקת סוכר

1 ביצה

כפית מחית וניל (לא חובה)


ביצה להברשה

100 גרם שקדים פרוסים לקישוט

אבקת סוכר לפיזור


 

אופן ההכנה:

במעבד מזון/קערת מיקסר

מערבלים יחד את כל חומרי הבצק.

מאחדים לבצק אחיד.

מחלקים ל2 חלקים מעצבים לצורת פיתה שטוחה. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה במקרר.

בקערת המעבד מזון אפשר גם לטרוף ידנית,

מניחים את חומרי המלית ומערבבים לבצק אחיד ומעט דביק.



מחלקים את מלית השקדים ל2 חלקים משטחים מעט לצורה עגולה.

עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר חצי שעה (אפשר גם יותר)


מרדדים על משטח מקומח (הבצק דביק)

חלק אחד של בצק לעיגול דק (בקוטר 24-26 ס״מ)

מפזרים אבקת סוכר ומרדדים את בצק השקדים בגודל זהה לבצק הפריך.

מניחים את הבצק השקדים מעל בצק הפריך ומעט מהדקים.




פורסים ל8 משולשים שווים (בסכין/גלגלת פיצה)

כל משולש לעוד משולש ביחד יש לנו 16 משולשים.



מגלגלים מהבסיס לשפיץ ליצירת רוגלך קטנים.

ממשיכים עם החלק השני של הבצקים.

מניחים בתבנית אפיה ומקפיאים חצי שעה.

מורחים ביצה טרופה מפזרים פרוסות שקדים

בנתיים מחממים תנור ל175 מעלות.

אופים 12-15 דקות או עד ש רוגלך זהובים גם בתחתית

מצננים מעט ומפדרים אבקת סוכר.



טיפים לשמירה על טריות העוגיות

לפני אפיה ולפני מריחת הביצה שומרים בשקית זיפלוק עם סגירה כפולה ששומרת על טריות.

רושמים תאריך הקפאה.

השקית נשמרת 1-2 חודשים במקפיא.

אופים קפוא בתנור שחומם מראש מתי שמתחשק.





23,486 צפיות2 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול