לבצק (תבנית 20*30)
300 גרם קורנפלור
200 גרם קמח
1/2 כפית אבקת סודה
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
150 גרם אבקת סוכר
3 חלמונים
2 כפות ברנדי (אם אין אפשר להחליף בחלב)
1 כפית תמצית וניל אמיתית (אם אין אפשר לוותר)
צנצת ריבת חלב איכותית ויציבה 400 גרם
100 גרם קוקוס טחון (תוספת לפירורים)
450 גרם גבינת שמנת 16/27% נפוליון בטמפרטורת החדר (חשוב שלא יהיו גושים)
2 ביצים
1 חלמון
100 גרם סוכר (חצי כוס)
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם ווג גיטרה מקרימים את חמאה אבקת סוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית 2-3 דקות.(אפשר להכין במעבד מזון)
מוסיפים את החלמונים .ומערבלים היטב מוסיפים את הברנדי והוניל ומלח.
מוסיפים את תערובת החומרים היבשים, ומערבלים בזריזות רק עד שהם נספגים בתערובת (עירבול יתר פוגם במרקם הרך)
מחממים תנור ל170 מעלות.
מחלקים את הבצק 3/4 כמות לתחתית 1/4 לפירורים ששומרים במקפיא עד ההרכבה.
מרדדים את בצק בין 2 דפי נייר אפייה לעובי אחיד
בקוטר התבנית דוקרים עם מזלג את התחתית הבצק.
מקפיאים 10 דקות לפני האפיה ואופים במשך 15 דקות עד הזהבה.
מורידים את טמפרטורה התנור ל150 מעלות
חום עליון תחתון 2 קווים (חשוב)
מקפיאים לעוד 10 דקות אחרי אפיה.
ומורחים ריבת חלב בנדיבות ומקפיאים שוב עד סיום הכנת מלית הגבינה.
מכינים את תערובת הגבינה:
טורפים בקערה את כל חומרי המלית לתערובת אחידה ונוזלית.מוזגים מעל הבסיס הקפוא.
אופים במשך 30 דקות(ללא הפירורים)
מפוררים את הפירורים ששמרנו במקרר מוסיפים קוקוס ומפזרים על העוגה האפויה וממשיכים לאפות עוד 20 דקות.
ריבועי אלפחורס
מצננים לחלוטין מקררים כמה שעות ופורסים לריבועים.
שימו לב במידה ונשארו פירורים אפשר לאפות בנפרד ולפזר על קינוחים או על גלידה.
עם החלבונים שנותרו תוכלו להכין בפלובה נהדרת.
Comments