מודה שזה מסוג העוגות הממכרות והמסוכנות שיצא לי להכין בתקופה האחרונה (או שיש מצב שיש לי חולשה לכל מה שקשור לפקאן וקרמל) זה טעים בטירוף ואחרי כמה ניסיונות הגעתי למתכון המנצח.
תבנית בקוטר 20*20 מרופדת בתחתית בנייר אפיה.
לבצק פריך:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר
140 גרם קמח (1 כוס)
קורט מלח
חצי כפית וניל
כף חלב קר
למלית פקאן:
100 גרם חמאה
150 גרם סוכר חום ככה
50 גרם דבש
רבע כפית מלח
120 מ״ל שמנת מתוקה
300 גרם אגוזי פקאן קלוייים וקצוצים גס
אופן ההכנה:
בקערה מעבד מזון/מיקסר מניחים את כל רכיבי הבצק ומעבדים לבצק אחיד. בכמה פולסים קצרים.
מרדדים את הבצק לקוטר התבנית.
מקפיאים לחצי שעה ובנתיים מפעעלים תנור ל170 מעלות.
אופים את הבצק הקפוא כ12 דקות עד שהוא זהוב בהיר.
משאירים את התנור דולק
מצננים מעט ומכינים את מלית הפקאן.
קולים את הפקאן בתנור במשך 10 דקות .
ובסיר קטן מניחים חמאה סוכר מלח ושמנת מתוקה ומביאים לרתיחה ל5 דקות עד שנוצר רוטב חלק וקרמלי.
מוסיפים את הפקאנים הקצוצים גס ומערבבים.
מוזגים מעל הבצק האפוי.
ואופים לעוד 15 דקות .
מצננים לחלוטין במשך שעה לפחות. ופורסים ריבועים.
הכנתי ויצא מושלםםםם
שומרים במקרר או להקפיא?