חיפוש
  • חסי סגל

ריבועי פקאן קרמל ממכרים

עודכן ב: 16 פבר 2020

מודה שזה מסוג העוגות הממכרות והמסוכנות שיצא לי להכין בתקופה האחרונה (או שיש מצב שיש לי חולשה לכל מה שקשור לפקאן וקרמל) זה טעים בטירוף ואחרי כמה ניסיונות הגעתי למתכון המנצח.





תבנית בקוטר 20*20 מרופדת בתחתית בנייר אפיה.

לבצק פריך:

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

50 גרם אבקת סוכר

140 גרם קמח (1 כוס)

קורט מלח

חצי כפית וניל

כף חלב קר

למלית פקאן:

100 גרם חמאה

150 גרם סוכר חום ככה

50 גרם דבש

רבע כפית מלח

120 מ״ל שמנת מתוקה

300 גרם אגוזי פקאן קלוייים וקצוצים גס


אופן ההכנה:

בקערה מעבד מזון/מיקסר מניחים את כל רכיבי הבצק ומעבדים לבצק אחיד. בכמה פולסים קצרים.

מרדדים את הבצק לקוטר התבנית.

מקפיאים לחצי שעה ובנתיים מפעעלים תנור ל170 מעלות.

אופים את הבצק הקפוא כ12 דקות עד שהוא זהוב בהיר.

משאירים את התנור דולק

מצננים מעט ומכינים את מלית הפקאן.

קולים את הפקאן בתנור במשך 10 דקות .

ובסיר קטן מניחים חמאה סוכר מלח ושמנת מתוקה ומביאים לרתיחה ל5 דקות עד שנוצר רוטב חלק וקרמלי.

מוסיפים את הפקאנים הקצוצים גס ומערבבים.

מוזגים מעל הבצק האפוי.

ואופים לעוד 15 דקות .

מצננים לחלוטין במשך שעה לפחות. ופורסים ריבועים.



טיפ: לא חובה לקלות את הפקאן (לדעתי מוסיף המון)

אפשר אם לא משיגים סוכר חום כבה להחליף בסוכר לבן.



3272 צפיות1 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

בואנטי