.
אוזני המן אמסטרדם (12-15)
בסיס העוגיות מבוסס על מתכון של נטלי לוין (עוגיונט❤️) עם שינויים קלים שלי.
למתכון:
60 גרם שוקולד חלב
150 גרם קמח לבן
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
30 גרם אבקת קקאו איכותית וכהה
60 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
1 ביצה L
למילוי: פרלינים שוקולד לבן (נמכר בחניות מתמחות)
ניתן להכין פרלינים ביתיים:
ממיסים שוקולד לבן איכותי יוצקים בתבנית חצי כדור מקפיאים להתייצבות.
אופן ההכנה:
במעבד מזון מניחים שוקולד וקמח ואבקת סוכר וקקאו מלח עד שמתקבלת אבקה דקה מאוד.(חשוב שהשוקולד יהיה טחון דק שהרידוד יהיה נוח יותר)
ומוסיפים קוביות חמאה ומעבדים לתערובת פירורית.
מוסיפים ביצה לקבלת בצק אחיד.
משטחים ועוטפים בניילון נצמד.
מקררים שעתיים עד לילה במקרר.
מקמחים משטח עבודה מעט מאוד מקומח (על נייר אפיה מאוד נוח)
קורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ
מניחים פרלין במרכז סוגרים לצורת אוזן המן הדוקה.
מקפיאים לחצי שעה (כדי לשמור על צורה הדוקה שלא נפתחת)
מחממים תנור ל160 מעלות.
אופים 10 דקות.
ומצננים.
טיפים:
כעבור כמה שעות הפרלין מתקשה וכבר לא נוזלי (אפשר לחמם דקה שתיים בתנור)
אפשר לשמור את האוזני המן לא אפויות חודש במקפיא ולאפות טרי כשרוצים.
יש לכם עוד שאלות תשאלו אותי בדף האינסטגרם שם התשובות יותר מהירות מוזמנים לעקוב🤍 https://www.instagram.com/
מושלםםם ניתן מהבצק להכין גם כרולדה?