top of page
חיפוש
  • חסי סגל

ביסקוויט פיסטוק שוקולד חלב

עודכן: 15 בינו׳ 2023


סתיו גשום וקריר סוף סוף וכל מה שאני צריכה זה כוס קפה בשעות הקשות (מי אמר שעון חורף)

לצד עוגיות ביסקוויט פיסטוק מטריפות.

במתיקות עדינה ומאוזנת.

אה לגבי הצורה כמובן אפשר להכין גם בצורה עוגיה עגולה יפהפיה.


לעוגיות:

170 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

125 גרם אבקת סוכר

280 גרם קמח

3 חלמונים

קורט מלח

למלית:

100 גרם פיסטוקים טבעיים

50 גרם אבקת סוכר

קורט מלח

100 גרם חמאה רכה


לציפוי:

100-150 גרם שוקולד חלב

כף שמן קנולה




אופן ההכנה:

במעבד מזון מניחים קמח אבקת סוכר ומלח קוביות חמאה מערבלים בפולסים קצרים לקבלת אבקה דקה מוסיפים חלמוניםומערבלים בקצרה לאיחוד הבצק.

מחלקים את הבצק ל2

כל חלק מרדדים בין שתי ניירות אפיה

למלבן דק יחסית



קורצים בצורה הרצויה (לא מפרידים עדיף לחלץ את העוגיה אחרי ההקפאה)

ומקפיאים שעה* (או יותר)



בנתיים מכינים מלית פיסטוק.

במעבד מזון טוחנים פיסטוקים חמאה אבקת סוכר ומלח לתערובת חלקה וקרמית.

מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר עד השימוש.

מחממים תנור ל170 מעלות.

מסדרים את העוגיות בתבנית(אני אפיתי על סילפאן כמובן שלא חובה)

עדיפות לאפות כל פעם תבנית אחת עם עוגיות.

אופים כ10-12 דקות עד הזהבה

מצננים את העוגיות לחלוטין.

הרכבה:

ממיסים שוקולד חלב מוסיפים שמן מערבבים

טובלים מחצית העוגיות בשוקולד חלב.

בחצי השני מזלפים במרכז מלית פיסטוק.



מניחים עוגיה טבולה בשוקולד מפזרים פיסטוקים קצוצים דק לקישוט

מצננים

השוקולד מתקשה במהלך הקירור.


***לקבלת עוגיות יפות טעימות ונימוכות וצורה אחידה. חשוב להקפיא את העוגיות או לקרר במקרר לכמה שעות.

שימו לב גם לטיפ הרידוד בין 2 ניירות אפיה.

חוסך התחממות בצק מיותרת וקמח .








4,913 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול

1 Comment


Shiri Be
Shiri Be
Dec 01, 2020

היי:) במקרה הגעתי לבלוג והוא מהמם ברמות כל כך הרבה מתכונים שווים תודה רבה ! אשמח ללמוד לגבי משטח סיליקון נראה שהוא עושה טקסטורה טעימה יותר לעוגיות האם זה נכון? אם כן האם יש הבדל משמעותי בין silpain ל SILPAT ?

Like
bottom of page