עוגת גבינה לימון מרעננת בכוסות.
6 כוסות קינוח
לפירורי ברטון:
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
1 חלמון
60 גרם קמח (חצי כוס)
1 כפית אבקת אפיה
25 גרם אבקת שקדים טחונים (רבע כוס)
לקרם לימון:
1 ביצה L
3 חלמונים
60 גרם חמאה רכה
60 גרם סוכר (רבע כוס +כף)
60 מ״ל מיץ לימון סחוט טרי
גרידת לימון
לקרם גבינה מסקרפונה:
250 גרם גבינה מסקרפונה (מיכל 1) בטמפרטורת חדר
250 מ״ל שמנת מתוקה קרה מאוד.
50 גרם אבקת סוכר (5 כפות)
אופן ההכנה :
מתחילים בקרם לימון:
מניחים סיר עם מעט מים על אש בינונית.
מניחים מעל הסיר קערה עם חמאה סוכר חלמונים ביצים שלמות לימון וגרידה.
טורפים במרץ עד לקבלת קרם אחיד ויציב זה לוקח סביבות 5 דקות. (אם יש מדחום מודדים עד 82 מעלות)
ברגע שהקרם חלק ויציב (אם הקרם לא חלק מסננים)
מכסים את הקרם בניילון נצמד צמוד לקרם שלא יפתח קרום. ומקררים לפחות שעתיים במקרר אפשר יותר.
מכינים פירורי ברטון:
מחממים תנור ל170 מעלות.
במעבד מזון מניחים את החומרי הבצק מלבד החלמונים
מעבדים לבצק רך מוסיפים חלמונים ומשטחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
אופים בין 15-20 דקות עד שזהוב ובעזרת מזלג מפוררים לפירורים גסים.
מכינים קרם מסקרפונה:
מקציפים קרם מסקרפונה במיקסר עם סוכר ומוסיפים שמנת מתוקה תוך כדי הקצפה ומקציפים לקצפת יציבה לזילוף.
מרכיבים :
מניחים כף גדושה פירורים בכל כוס
מזלפים מעל מעט קרם מסקרפונה.
מזלפים קרם לימון.
וסוגרים בקישוט של עוד קרם מסקרפונה בצנטר כוכב. 1M (אפשר בכל סוג זילוף שאוהבים)
הקינוח נשמר במקרר עד 3 ימים.
コメント