חיפוש
  • חסי סגל

עוגת קצף שוקולד ופקאן

חיתוכיות נוסטלגיות טעימות בטירוף.

מושלם גם כקינוח.


תבנית מלבנית בגודל 24 ס״מ

לבצק פריך:

140 גרם קמח (1 כוס)

20 גרם פקאן טבעי (מומלץ קלוי טחון)

50 גרם סוכר (רבע כוס)

75 מ״ל/גרם שמן /100גר׳ חמאה

1 חלמון

כף מים (במידה והבצק לא מספיק אחיד בשימוש בשמן)


לפיזור:

150 גרם שוקולד צ’יפס איכותי (מעל 55% מוצקי קקאו)


למרנג:

2 חלבונים בטמפרטורת חדר

100 גרם סוכר

קורט מלח

לתוספת:

50 גרם פקאן גרוס


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל175 מעלות,

מניחים את כל חומרי הבצק במעבד מזון ומעבדים

לבצק אחיד.

משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

אופים במשך 10-15 דקות לבצק זהוב

משאירים תנור דולק מצננים את התחתית,









מכינים מרנג:

בקערת מיקסר/מיקסר ידני.

חשבו להקפיד על קערה נקיה משומן מקציפים חלבונים ומלח עד שנוצר קצף בהיר מוסיפים בהדרגה סוכר. וממשיכים להקציף במשך כמה דקות לקבלת מרנג יציב ומבריק.

מקפלים פנימה פקאן קצוץ דק




הרכבה:

מפזרים שוקולד צ’יפס על הבצק האפוי.

מניחים מרנג כמה אזורים מעל השוקולד ומשטחים את המרנג פקאן. המרנג מכסה את השוקולד.





מכניסים לתנור החם ל10 דקות נוספות

מצננים מעט.

מומלץ להגיש חמים לצד גלידת וניל/קפה




4,276 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול