חיפוש
  • חסי סגל

אוזני המן בטעמי פררו רושה

עודכן: 9 במרץ



אוזני המן פררו רושה 40-50 אוזני המן

250 גרם קמח לבן

50 גרם אבקת שקדים (מולבנים)

50 גרם אבקת סוכר

175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה

קורט מלח

למילוי:

140 גרם מחית פרלינה (או ממרח אגוזים אחר)

100 גרם אגוזי לוז מולבנים קלויים וקצוצים דק

קורט נדיב של מלח

למילוי פנימי (לא חובה) אגוזי לוז שלמים מולבנים וקלויים

לפיזור: אגוזי לוז קצוצים דק

לציפוי:

200 גרם שוקולד חלב מומס (אפשר מריר במקום)

2 כפות שמן קנולה


 

אופן ההכנה:

במעבד מזון/במיקסר

מניחים קמח אבקת סוכר אבקת שקדים מלח וחמאה.

מעבדים עד לקבלת פירורים דקים כמו חול.

עוצרים ומוסיפים ביצה ממשיכים עד לקבלת גושי בצק.

מאחדים את הבצק בידיים ועוטפים בניילון נצמד ומעבירים את הבצק למקרר לשעתיים (אפשר גם לילה)

בנתיים מכינים מלית אגוזים:

מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה.

כשהבצק קר מחלקים ל2 חלקים. ומרדדים על משטח מקומח כל חלק לעלה דק.

קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ או 8 ס״מ לאוזני המן גדולות יותר.

ממלאים כל עיגול ב 1/2 כפית מלית מכניסים אגוז לוז וסוגרים לצורת אוזן המן הדוקה.

מכניסים למקפיא לחצי שעה.

מחממים תנור ל170 מעלות.

אופים 10-15 דקות או עד שהן מזהיבות גם בתחתית ומקבלות צבע יפה.

מצננים ומצפים.

טובלים כל אוזן המן בשוקולד או בשלמותה או חצי.

מפזרים אגוזים קלויים (לא חובה)


 

טיפים:

האוזני המן נשמרות כמה ימים בטמפרטורת חדר בקופסא אטומה.

ניתן להקפיא אותן לא אפויות לאפות ישירות מהמקפיא לתנור חם.

או לחילופין להקפיא מוכנות.

ניתן להחליף את מחית הפרלינה בממרח נוטלה או ממרח אגוזים אחר.

אפשר להכין אוזני המן יותר גדולות יצאו לכם פחות.

לעוד סטורי מעניינים וטיפים תעקבו https://www.instagram.com/










9,792 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול