חיפוש
  • חסי סגל

אוזני המן בטעמי פררו רושה

כבר חודש שהראש שלי עובד שעות נוספות להכין אוזני המן ומתוקים לפורים.

ולנסות להכין שילובים מיוחדים וטעימים ופררו זה בהחלט היתה בחירה מצוינת.

פררו זה אחד הממתקים אהובים עלי ויש גם גרסה פרווה משגעת כבר בבלוג.

השילוב של האגוזים והשוקולד הממכר עם וופל פריך וקרם אגוזים.

לכן החלטתי שחובה לשלב אותם גם באוזני המן שלי.

ואחרי כמה ניסיונות הגעתי למרקם המושלם מבחינתי.

שווה לכם לנסות.


אוזני המן פררו רושה 40-50 אוזני המן

250 גרם קמח לבן

50 גרם אבקת שקדים (מולבנים)

50 גרם אבקת סוכר

175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה

קורט מלח

למילוי:

140 גרם מחית פרלינה

100 גרם אגוזי לוז מולבנים קלויים וקצוצים דק

קורט נדיב של מלח

למילוי פנימי (לא חובה) אגוזי לוז שלמים מולבנים וקלויים

לפיזור: אגוזי לוז קצוצים דק

לציפוי:

200 גרם שוקולד חלב מומס (אפשר מריר במקום)

2 כפות שמן קנולה



אופן ההכנה:

במעבד מזון מניחים קמח אבקת סוכר אבקת שקדים מלח וחמאה.

מעבדים עד לקבלת פירורים דקים כמו חול.

עוצרים ומוסיפים ביצה ממשיכים עד לקבלת גושי בצק.

מאחדים את הבצק בידיים ועוטפים בניילון נצמד ומעבירים את הבצק למקרר לשעתיים (אפשר גם לילה)

בנתיים מכינים מלית אגוזים:

מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה.

כשהבצק קר מחלקים ל2 חלקים. ומרדדים על משטח מקומח כל חלק לעלה דק.

קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ.

ממלאים כל עיגול ב 1/2 כפית מלית מכניסים אגוז לוז וסוגרים לצורת אוזן המן הדוקה.

מכניסים למקפיא לחצי שעה.

מחממים תנור ל170 מעלות.

אופים 10-15 דקות או עד שהן מזהיבות גם בתחתית ומקבלות צבע יפה.

מצננים ומצפים.

טובלים כל אוזן המן בשוקולד או בשלמותה או חצי.

מפזרים אגוזים קלויים.


טיפים:

האוזני המן נשמרות כמה ימים בטמפרטורת חדר בקופסא אטומה.

ניתן להקפיא אותן לא אפויות לאפות ישירות מהמקפיא לתנור חםץ

או לחילופין להקפיא מוכנות.

ניתן להחליף את מחית הפרלינה בממרח נוטלה או ממרח אגוזים אחר.

אפשר להכין אוזני המן יותר גדולות יצאו לכם פחות.

לעוד סטורי מעניינים וטיפים תעקבו https://www.instagram.com/




5301 צפיות0 תגובות
צרו איתי קשר

All Rights Reserved Chasi Segal @ Designed by Ann Shrayber

QueenOf Cake2.png