top of page

שוקולד דובאי (בסגנון מגולגלות)

  • תמונת הסופר/ת: חסי סגל
    חסי סגל
  • לפני 3 ימים
  • זמן קריאה 1 דקות

לבצק קקאו:

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

140 גרם קמח

70 גרם אבקת סוכר

קורט מלח

30 גרם קקאו

1 חלמון

כף חלב (ואם צריך עוד 1–2 כפות)


מלית דובאי:

125 גרם ממרח פיסטוק (אם הממרח טבעי ללא מתיקות מוסיפים 50 גרם אבקת סוכר)

75 גרם שערות קדאיף מופשרות

25 גרם חמאה


5-6 כפות ממרח שוקולד



אופן ההכנה:

גוזרים או חותכים את שערות הקדאיף לשערות קצרות.

מוסיפים למחבת את החמאה, ומטגנים את שערות הקדאיף כמה דקות עד שהן מזהיבות וקראנצ’יות.

בקערה מערבבים את הקדאיף עם קרם הפיסטוק, עד שכל השערות מצופות היטב.


מחממים תנור ל-175 מעלות.

במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, מעבדים חמאה, קמח, אבקת סוכר, קקאו ומלח עד קבלת תערובת פירורית.

מוסיפים חלמון וכף חלב וממשיכים לעבד עד איחוד לבצק. אם יבש מוסיפים עוד כף או שתיים של חלב.

מחלקים את הבצק לשניים.

מרדדים כל חצי למלבן דק על נייר אפייה. אין צורך לקמח הבצק נוח מאוד לעבודה.

בקיץ עובדים בזריזות עם הבצק דביק/רך מקררים עד שנוח לעבודה.

מזלפים ממרח שוקולד במרכז המלבן

מניחים מעל מלית דובאי.

מניחים מעל עוד בצק ומהדקים בצדדים.

חותכים שאריות בצדדים ליצירת מלבן שווה.

מקפיאים 15 דקות או עד מתי שמתחשק לאפות.

אופים בתנור שחומם מראש 175 מעלות.

אופים בין 15-17 דקות.


Comments


bottom of page