top of page
חיפוש
  • חסי סגל

גביניות חלומיות מבצק עלים פטנט

עודכן: 30 במאי 2022

הגביניות הכי טעימות שהכנתי.

בצק פטנט.

שצורת ההכנה שלו מדמה בצק עלים.

חשוב להקפיד על חמאה קרה מאוד ומים קרים מאוד.

סביבת עבודה קרה.

הבצק רגיש לחום.

שווה בטירוף ללא מאמץ מיוחד זה קורה.




לבצק: (מומלץ לקפל את הבצק אחרי קירור לקבלת עלים יפהפיים ראו סרטון )


230 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות*

קורט נדיב מלח

2 כפיות סוכר

350 גרם קמח לבן

120 מ"ל מים קרים מאוד (עדיפות למי קרח)


למלית גבינה:

250 גרם גבינה כחושה (טוב טעם/כנען )

250 גרם גבינה ריקוטה 5% בטמפרטורת החדר

1 חלמון

1ביצה

כף קורנפלור

90 גרם אבקת סוכר

60 גרם חמאה רכה

כפית מחית וניל/תמצית איכותית (אם אין אפשר לוותר)

להברשה:

1 ביצה

1 חלמון

כפית חלב

אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

בקערת מעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה

מניחים חמאה קמח מלח וסוכר.

מעבדים בפולסים קצרים מאוד. עד לקבלת פירורים דקים.

מוסיפים מים מפעילים עוד 2-3 פולסים ועוצרים נשארים גושי חמאה גדולים וזה בסדר הבצק נראה לא אחיד וזה הסוד.



מאחדים ועוטפים את הבצק ומעבירים למקרר לשעתיים.

אפשר להשאיר גם לילה במקרר.

אחרי קירור אפשר להמשיך כרגיל עם הבצק לרדד ולהכין גביניות.

אם מעוניינים בעלים נוספים

מקפלים את הבצק 5 פעמים (ראו סרטון)

מקמחים בנדיבות את משטח העבודה (שימו לב הבצק דביק יחסית) אם מאוד חם והבצק מתחמם לכם תכניסו למקפיא כמה דקות.




למלית:

בקערה מניחים גבינת ריקוטה ללא נוזלים.

גבינה כחושה חמאה סוכר ביצים קורנפלור ווניל.

טורפים ידנית לתערובת חלקה ויציבה .

טורפים בקערה קטנה את חומרי ההברשה.

להרכבה:

מחממים תנור 190 מעלות

מחלקים את הבצק ל2

בנתיים מחזירים את החצי השני למקרר.

עובדים רק עם בצק קר (במטבח ממוזג)

מקמחים מעט משטח עבודה.

מרדדים את הבצק למלבן דק ובגודל 30*30 ס״מ

בעזרת סכין/גלגלת פיצה

חותכים ל9 ריבועים שווים.

כל ריבוע 10*10 ס״מ




אפשר להכין גביניות קטנות יותר אם רוצים.

מניחים על כל ריבוע במרכז כף מלית גבינה .

אוספים שתיים מהפינות המרוחקות ומהדקים

אפשר להרטיב מעט לסגירה הדוקה.




חוזרים על הפעולה עם 2 הפינות השניות.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה .

מקפיאים חצי שעה.(אפשר גם יותר)

אפשר להקפיא שבועיים ולאפות מתי שמתחשק

מברישים בביצה.

מכניסים לתנור חם חשוב.

ואופים 15-20 דקות עד שהמאפים זהובים גם בתחתית.

מצננים מעט ומפדרים באבקת סוכר בנדיבות.



***אם החמאה לא נראת לכם קרה מאוד.

תכניסו למקפיא ל10 דקות


הבצק עם הקיפולים (ראו סרטון)


10,929 צפיות2 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

2 comentários


sarahknafo5
18 de dez. de 2022

זה ממש כמו בצק עלים ? אפשר להכין קרואסון ולטגן או לאפות?

Curtir

אילנה כהן
אילנה כהן
27 de mai. de 2020

היי.מה זה אומר תנור חם? כמה מעלות?😊

Curtir
bottom of page