
חסי סגל
גביניות חלומיות
עודכן: 28 במאי 2020
הגביניות הכי טעימות שהכנתי.
בצק פטנט.
שצורת ההכנה שלו מדמה בצק עלים.
חשוב להקפיד על חמאה קרה מאוד ומים קרים מאוד.
סביבת עבודה קרה.
הבצק רגיש לחום.
שווה בטירוף ללא מאמץ מיוחד זה קורה.

לבצק:
230 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות*
קורט נדיב מלח
2 כפיות סוכר
350 גרם קמח לבן
120 מ"ל מים קרים מאוד (עדיפות למי קרח)
למלית גבינה:
250 גרם גבינה כחושה (טוב טעם/כנען )
250 גרם גבינה ריקוטה 5% בטמפרטורת החדר
1 חלמון
1ביצה
כף קורנפלור
90 גרם אבקת סוכר
60 גרם חמאה רכה
כפית מחית וניל/תמצית איכותית (אם אין אפשר לוותר)
להברשה:
1 ביצה
1 חלמון
כפית חלב
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
בקערת מעבד מזון מניחים חמאה קמח מלח וסוכר.
מעבדים בפולסים קצרים מאוד. עד לקבלת פירורים דקים.
מוסיפים מים מפעילים עוד 2-3 פולסים
עוצרים את המעבד מזון.
מאחדים ועוטפים את הבצק ומעבירים למקרר לשעתיים.
אפשר להשאיר גם לילה במקרר.
למלית:
בקערה מניחים גבינת ריקוטה ללא נוזלים.
גבינה כחושה חמאה סוכר ביצים קורנפלור ווניל.
טורפים ידנית לתערובת חלקה ויציבה .
טורפים בקערה קטנה את חומרי ההברשה.
להרכבה:
מחממים תנור 190 מעלות
מחלקים את הבצק ל2
בנתיים מחזירים את החצי השני למקרר.
עובדים רק עם בצק קר (במטבח ממוזג)
מקמחים מעט משטח עבודה.
מרדדים את הבצק למלבן דק ובגודל 30*30 ס״מ
בעזרת סכין/גלגלת פיצה
חותכים ל9 ריבועים שווים.
כל ריבוע 10*10 ס״מ

אפשר להכין גביניות קטנות יותר אם רוצים.
מניחים על כל ריבוע במרכז כף מלית גבינה .
אוספים שתיים מהפינות המרוחקות ומהדקים
אפשר להרטיב מעט לסגירה הדוקה.

חוזרים על הפעולה עם 2 הפינות השניות.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה .
מקפיאים חצי שעה.(אפשר גם יותר)
מברישים בביצה.
מכניסים לתנור חם חשוב.
ואופים 15-20 דקות עד שהמאפים זהובים גם בתחתית.
מצננים מעט ומפדרים באבקת סוכר בנדיבות.

***אם החמאה לא נראת לכם קרה מאוד.
תכניסו למקפיא ל10 דקות