חלת גבינות לשבועות
- חסי סגל
- לפני יומיים
- זמן קריאה 1 דקות

2 חלות
500 גרם קמח (מומלץ קמח לחם אם אין קמח לבן גם עובד)
8 גרם שמרים
300 גרם מים
30 גרם סוכר
30 גרם שמן זית
10 גרם מלח
לגבינות:
1 גבינה בולגרית מעודנת
אורגנו טרי
200 גרם גבינה מוצרלה או תערובת גבינות קשות איזה שאוהבים
100 גרם פרמזן מגורר
ביצה להברשה לפני אפיה
שמן זית אחרי אפיה

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר לשים את כל המצרכים במהירות נמוכה 12 דקות.הבצק דביק
מאחדים בעזרת שמן לבצק אחיד וחלק מכסים לשעה.
מחלקים ל2 חלקים (יוצא לנו מכל חלק חלה אחת)
על משטח מקומח.
מרדדים כל חלק למלבן מפזרים בולגרית פרמזן גבינות ואורגנו.
מגלגלים לרולדה הדוקה.
מקפיאים 20 דקות להתייצבות.
מחלקים את הרולדה ל3 חלקים,קולעים צמה.
מתפיחים עוד 40-60 דקות לתפיחה יפה.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
אופים את החלה 20-25 דקות עד השחמה יפה.

Commentaires