למה צריך לקנות גרנולה אם אפשר בקלות להכין אותה בבית.
יותר טעימה יותר בריאה ויותר טריה ( תמיד אבל תמיד בחוץ הן לא טריות)
והכי כיף שאפשר לשחק עם סוגי אגוזים שונים. רק חשוב לשמור על יחס.
כבר הרבה זמן שאני רוצה לפרסם מתכון לגרנולה שלי היא נראת כחלק מהשיגרה.
שכל שבוע שבועיים ממלא צנצנת.
וזה מושלם לארוחת בוקר עם יוגורט ופירות. או עם חלב או סתם לנשנוש.
בגרנולה חשוב להקפיד שחומרי הגלם יהיו טריים.
אגוזים למינהם נוטים להתקלקל. תטעמו לפני הכי פשוט.
לגרנולה:(כוס מדידה)
3 כוסות שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר)
2\1 כוס פקאן טבעי
2\1 כוס שקדים שלמים
2\1 כוס אגוזי לוז
2\1 חצי כוס גרעיני חמניה
2\1 חצי כוס גרעיני דלעת
2\1 כוס מייפל טבעי
4\1 כוס שמן קוקוס מומס/שמן רגיל
קורט מלח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל150 מעלות
קוצצים שקדים אגוזים ופקאן גס
מנחים בקערה שיבולת שועל כל הסוגי אגוזים וגרעינים מערבבים.
בקערה קטנה מערבבים סירופ מייפל ושמן קוקוס ומלח לתערובת חלקה.
מוסיפים לתערובת היבשים. ומערבבים עד שכל היבשים מצופים.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
ומפעילים טיימר
כל 10 דקות פותחים ומערבבים סה"כ בין 30-40 דקות אפיה.
חשוב להקפיד על ערבוב כל 10 דקות.שהכל יאפה בצורה אחידה.
הגרנולה מוכנה שהיא יבשה זהובה והשקדים והאגוזים קלויים.
אחרי האפיה אפשר להוסיף חצי כוס חמוציות.קוקוס קלוי.שבבי שוקולד מריר.
מצננים ומעבירים לצנצנת אטומה.
טיפים:
אפשר לשנות את סוגי האגוזים לפי טעמכם האישי.
לשלבי הכנה תעקבו
במה אפשר להחליף את השמן קוקוס?