1 חלה גדולה (פלוס 2-3 חלות קטנטנות)
500 גרם קמח לבן מנופה
10 גרם שמרים יבשים
225 מ״ל מים
60 מ״ל שמן
40 גרם דבש
75 גרם סוכר
1 ביצה
כפית מלח
לציפוי: ביצה טרופה
שקדים מולבנים פרוסים
לממרח:
50 גרם טחינה
50 גרם דבש
3 כפות אבקת שקדים או אגוזים טחונים דק
לסירופ דבש:
125 מ״ל מים
60 גרם סוכר
2 כפות דבש
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה .מניחים קמח, שמרים, סוכר מים ביצה ודבש ושמן, אחרי כמה דקות לישה במהירות נמוכה-בינונית
מוסיפים מלח לשים 12 דקות. הבצק דביק.
ולא צריך להוסיף קמח,זה סוד החלה.
מוציאים את הבצק מהקערה ומשמנים את הבצק.
מכסים במגבת את הקערה ומתפיחים שעה.
אפשר להתפיח לילה במקרר.
מערבבים את כל מרכיבי הממרח ושומרים בצד.
מסיר קטן מניחים מים דבש וסוכר על אש נמוכה עד שהסוכר נמס ומצננים.
מקמחים משטח עבודה.
מחלקים את הבצק ל4 חלקים כל כדור שוקל 160-170 גרם. מרדדים כל חלק לאליפסה מורחים ממרח.
מגלגלים לרולדה מהדקים היטב
ומכינים את 3 הכדורים הנוספים.
קולעים לחלה מתפיחים שעה.
מברישים בביצה מפזרים שקדים פרוסים
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו.
אופים 25 דקות או עד שהחלה אפויה וזהובה.
מברישים מיד בסירופ בנדיבות.
מצננים מעט ומפדרים באבקת סוכר.
הבצק מעולה ...
יצאה חלה מדהימה...
תודה רבה ושנה טובה 🌼
נראה מושלם!
האם יכול לעבוד ללא סירופ או שיהיה יבש?
חוששת שיהיה מתוק מדי לארוחת חג