לסרטון הכנה המלא הקליקו כאן
אז איך מכינים טופי קרמל מלוח?
רוטב טופי קרמל משדרג כל קינוח ומוסיף עומק מקורמל מדהים.
מצרכים הכי בסיסיים סוכר שמנת חמאה ומלח ובכל זאת בלי טכניקה טובה זה מתפקשש.
קבלו טיפים זהב!
1. מחבת טובה ורחבה (למתחילים מומלץ להתחיל בכמות קטנה) אם יש לכם מחבת בהירה עוד יותר טוב ככה תראו אתצבע הקרמל.
2.להבה אש נמוכה בינונית באינדוקציה 6-7.
3.לא נוגעים בסוכר! עד שהוא נמס לחלוטין ומתחיל לקבל צבע קרמלי) זה קורה אחרי 4-5 דקות
4.את השמנת החמימה מוזגים כל פעם קצת ומערבבים במהירות כדי להמנע מגושים.
מוסיפים חמאה ומלח מערבבים ומסירים מהאש.
טופי קרמל:
100 גרם סוכר לבן
100 גרם שמנת מתוקה
רבע כפית מלח
25 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה:
במחבת איכותית מומלץ קרמית מניחים סוכר על להבה בינונית וממתינים להמסת כל הסוכר.
חשוב! לא מערבבים בכלל את הסוכר עד שהוא לא נמס לחלוטין ומתחיל להתקרמל.
מחממים שמנת מתוקה במיקרוגל כמה שניות או בסיר לטמפרטורה נעימה לא חמה מאוד.
חשוב להכין את כל המצרכים צמוד לסיר.
ברגע שהסוכר נמס ומתחיל להתקרמל והופך לצבע חום בהיר.
מוסיפים שמנת מתוקה בהדרגה ומערבבים בזריזות בעזרתכף עץמוסיפים עוד שמנת ומערבבים (3 פעמים)
לקבלת טופי חלק מוסיפים חמאה ומלח מערבבים לקרם חלק ומכבים את האש.
מעבירים את הרוטב לכלי נקי (זהירות זה רותח)
מצננים במקרר חצי שעה להתייצבות.
הטופי נשמר במקרר עד שבוע.
Comments