חיפוש
  • חסי סגל

עוגיות דובשניות ותפוחים


הבטחתי לכם מתכון פחות מורכב מהיום אפיה המשותף שלי עם מיתר (מהבלוג hamoski)

עוגיות דבש טעימות בטירוף שלא הצלחנו להתאפק לפני הצילום מלטעום עוד ועוד לפני הצילום.



לעוגיות:

180 גרם חמאה רכה

75 גרם סוכר חום ככה

75 גרם סוכר לבן

2 כפות דבש

קורט מלח

כפית וניל

2 ביצים

50 גרם אבקת שקדים

260 גרם קמח לבן

1 כפית סודה לשתיה

רבע כפית קינמון

לקישוט:

100 גרם שקדים פרוסים

לתפוחים:

2 תפוחים גרני סמיט קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

רבע כפית קינמון

כף דבש

כף סוכר

20 גרם חמאה רכה

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה.

מניחים חמאה רכה 2 סוגי סוכר מערבלים במשך כמה דקות .לקבלת תערובת קרמית מנקים את דפנות הקערה ומוסיפים ביצה מערבלים שוב ומוסיפים ביצה נוספת

מערבלים לאיחוד כדקה. עד לקבלת תערובת קרמית ותפוחה. מוסיפים דבש וניל ומלח. מערבלים ומוסיפים קמח ואבקתשקדים. ברגע שמוסיפים קמח מערבלים בזריזות לקבלת בצק אחיד.

מקררים למינימום חצי שעה (אפשר גם יותר)

מכינים תפוחים מקורמלים:

בסיר קטן על להבה בינונית מניחים סוכר ודבש לקרמול קצר ומוסיפים תפוחים וקינמון ומערבבים כמה דקות ומוסיפים חמאה. מסננים מנוזלים ומצננים עד השימוש

מגלגלים לעוגיות (25 גרם ליחידה) או עם כף קפיצית



מגלגלים בתוך השקדים פרוסים יוצרים גומה קטנה ומניחים קוביות תפוחים במרכז כל עוגיה.



אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות

8-10 דקות

מוציאים את העוגיות שהם רכות והן מתייצבות בקירור

העוגיות במיטבן ביום יומיים אחרי ההכנה

ניתן להקפיא ללא אפיה ולאפות ביום שרוצים לאכול.

429 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול