top of page
חיפוש
  • חסי סגל

ארטיק מוזלי

עודכן: 15 בינו׳ 2023


ארוחת בוקר מרעננת בימי קיץ לוהטים.

ארטיק שהוא בעצם ארוחת בוקר מהירה.

יוגורט פרי וגרנולה.

וזה טעיםםם אתם חייבים לנסות.

כוסות יין(50cc) מקלות ארטיק


לכוסות:

50 גרם סוכר

1 כף דבש

50 מ״ל מים רותחים

250 גרם תותים קפואים (עדיף מסונן)

כפית מיץ לימון

2 מכלים יוגורט יווני (400 גרם)


 

אופן ההכנה :

מכינים מי סוכר:

מערבבים מים רותחים סוכר ודבש.

ממתינים כמה דקות עד שהסוכר נמס.

מוסיפים למי סוכר יוגורט ולימון מערבבים לתערובת חלקה.

טוחנים במעבד מזון/נינג’ה תותים.

מוסיפים 4 כפות מהיוגורט המסוכר.

טוחנים למרקם חלק.

מוזגים לכוסות מעט יוגורט ומיד את תערובת התות.

מקפיאים שעה.

נועצים מקל ומהדקים גרנולה.

מקפיאים עוד כמה שעות עד שקפוא.


 

לגרנולה:(כוס מדידה)

3 כוסות שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר)

2\1 כוס פקאן טבעי

2\1 כוס שקדים שלמים

2\1 כוס אגוזי לוז

1/2 כוס גפרורי שקדים

2\1 כוס דבש

4\1 כוס שמן קוקוס מומס/ שמן צמחי

קורט מלח


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל150 מעלות

קוצצים שקדים אגוזים ופקאן גס

מנחים בקערה שיבולת שועל כל הסוגי אגוזים וגרעינים מערבבים.

בקערה קטנה מערבבים סירופ מייפל ושמן קוקוס ומלח לתערובת חלקה.

מוסיפים לתערובת היבשים. ומערבבים עד שכל היבשים מצופים.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

ומפעילים טיימר

כל 10 דקות פותחים ומערבבים סה"כ בין 20-30 דקות אפיה.

חשוב להקפיד על ערבוב כל 10 דקות.שהכל יאפה בצורה אחידה.

הגרנולה מוכנה שהיא יבשה זהובה והשקדים והאגוזים קלויים.

אחרי האפיה אפשר להוסיף חצי כוס חמוציות.קוקוס קלוי.שבבי שוקולד מריר.

מצננים ומעבירים לצנצנת אטומה.


טיפים:

אפשר לשנות את סוגי האגוזים לפי טעמכם האישי.



784 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page