top of page
חיפוש
  • חסי סגל

עוגת גבינה קרם ברולה

עודכן: 15 בינו׳ 2023



כחובבת מושבעת של עוגת גבינה אני תמיד מחפשת את העוגה בטעמים שעוד לא טעמתי ומאוד אוהבת לגוון למרות ש... רוב הזמן אני אוהבת להכין ולאכול את העוגות הקלאסיות.

במקרה הזה נתקלתי פעם (מזמן) בתמונה בפינטרס של עוגת גבינה קרם ברולה ונדלקתי כמובן שזאת היתה רק תמונה והייתי צריכה לשבור את הראש איך להכין.

זה התחיל בזה שקודם הכנתי עוגת גבינה רגילה פיזרתי סוכר אבל זה לא עבד לא היה את הניגודיות שקרם ברולה צריך בין ה״קרם״ לקרמל שמתפצפץ שזה בעצם כל העונג. אחרי כמה ניסיונות הגעתי למתכון המדויק והטעים. רק מגיע עם אזהרה מראש!

המתכון דרוש ברנר שקונים בחנויות לכלי בית או חנויות לאביזרי אפיה.



14 עוגות אישיות בקוטר 7 ס״מ


לבסיס:


100 גרם ביסקוויטים (13 יחידות)

50 גרם חמאה מומסת

קורט מלח

כפית סוכר חום כהה (לא חובה)


למלית גבינה:

225 גרם גבינת שמנת 28-30%

225 גרם גבינת שמנת 16%

60 מ״ל שמנת מתוקה

כף וניל

120 סוכר (חצי כוס+2 כפות )

2 חלמונים

1 ביצה


לפיזור:

50 גרם סוכר

ברנר


 

אופן ההכנה:


מחממים תנור ל170 מעלות (חום עליון תחתון לא טורבו)

טוחנים ביסקוויטים מלח וסוכר חום לאבקה דקה.

מוסיפים חמאה מומסת. מערבבים לתערובת לחה (כמו חול רטוב)

משמנים תבניות אישיות.

מניחים כף בכל תבנית משטחים בעזרת כף ומהדקים.

אופים בתנור במשך 10 דקות ומצננים

מורידים את טמפרטורת התנור ל140 מעלות

מניחים בתחתית התנור תבנית מלאה במים רותחים.


ומכינים את מלית הגבינה:

בקערה טורפים (מטרף ידני לא חשמלי)

גבינה שמנת סוכר ושמנת מתוקה מוסיפים וניל חלמונים וביצה וטורפים לתערובת אחידה וחלקה מגושים.

מוזגים ל3/4 גובה מעל הבסיס האפוי.

(התערובת לא תופחת קחו בחשבון)

מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות

תציצו ותבדקו שהעוגות לא מזהיבות.

ושומרות על צבע בהיר.

מצננים את העוגות לילה במקרר.


מחלצים את העוגות מהתבניות בקלות.

רצוי להקפיא 10 דקות לפני הקרמול.

מפזרים סוכר בשכבה אחידה (כף גדושה על כל עוגה)

ושורפים עם ברנר בזהירות מלמעלה.

את הסוכר שורפים עד שעה לפני הגשה .

העוגות עצמן ללא הציפוי נשמרות 4 ימים במקרר עטופות היטב .




לעוד תמונות של שלבי ההכנה תציצו בסטורי באינסטגרם https://www.instagram.com/




6,553 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page