עוגת גבינה תפוחים מקורמלים וריבת חלב
- חסי סגל
- לפני 3 ימים
- זמן קריאה 1 דקות

לבצק:
140 גרם קמח (1 כוס)
60 גרם אבקת סוכר (חצי כוס)
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
קורט מלח
1 חלמון
חצי צנצנת ריבת חלב
לבלילת הגבינה:
250 גרם גבינה לבנה 9%
120 גרם שוקולד לבן
60 גרם שמנת מתוקה
כפית מחית או תמצית וניל איכותית
2 ביצים
לתפוחים:
2 תפוחים גרני סמיט קלופים וחתוכים לקוביות
2 כפות סוכר לבן או כהה
כף חמאה
1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:
תבנית בקוטר 24 ס״מ
מפעילים תנור ל175 מעלות.
בקערה עם הידיים או מעבד מזון מערבלים את חומרי הבצק בפולסים קצרים לפירורים דקים כמו חול.
מהדקים בעזרת האצבעות היטב חצי מכמות הפירורים לתחתית.
אופים 10-12 דקות או עד שתחתית אפויה וזהובה.
מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות מומלץ חום עליון תחתון.
מזלפים ריבת חלב על הבצק האפוי.
מורחים בזהירות לשכבה דקה.
מקפיאים עד סיום הכנת מלית הגבינה.
מכינים תפוחים מקורמלים:
במחבת מניחים תפוחים חמאה סוכר ולימון מקפיצים במשך-5 דקות עד לקרמול מושלם.
למלית:
מחממים במיקרוגל/ בן מארי
שוקולד לבן קצוץ עם שמנת מתוקה עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים. במיקרוגל ממיסים בפולסים קצרים ומערבבים בין לבין.
בקערה טורפים (לא מקציפים)
גבינה לבנה וביצים ומוסיפים את תערובת השוקולד לבן טורפים לתערובת אחידה .
יוצקים על הבסיס הקפוא.
אופים 30-40 דקות או עד שהעוגה יציבה
.תלוי בעוצמת התנור.
מפזרים תפוחים על הגבינה האפויה מפזרים מעל פירורים שנותרו לנו ומחזירים לתנור לעוד 15-20 דקות עד שהפירורים אפויים.
מצננים ומזלפים עוד ריבת חלב לקישוט (לא חובה)

תגובות